VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

SVCH BRILAROS APERITIVO AMORE

 "SKRÅLLAN"

Född  20 maj 2003

e. Lopplådans Vilda Viking   u. Black Micas Every Bit As Good

HDA      ADUA    Ögon UA                                                

  • 2:a pris i nybörjarklass på jaktprov.
  • Viltspårchampion.
  • 2:a pris  i jaktklass på utställning. 
  • GK apellklass spår
  • Skrållan är mentalbeskriven.
  • WT 65 poäng nkl
  • avkommor med Engelen Eddie Murphy

224
Skrållan augusti 2009
Skrållan juli 2009
Skrållan juli 2009
Skrållan juli 2009
Skrållan juli 2009
Candy,Skrållan och alla hennes syskon
Skrållan planterar äppelträd
Skrållan i profil
Skrållan nov 2008
Skrålan dec 2008
Skrållan sommaren 2008
skrallanvalpar2
Skrållanbad
skrallanapport1
Skrållan januari 08
SKRÅLLAN GOTTRÖRA 27 JAN -08
SKRÅLLAN VILTSPÅRCHAMPION
SKRÅLLAN
SKRÅLLAN MED SINA VALPAR SOMMAREN 2006
SKRÅLLAN
SKRÅLLAN SOM VALP 2003 OCH FABROR VALLE
SKRÅLLAN
SKRÅLLANS PREMIÄR DOPP SOMMAREN 2003
SKRÅLLAN
Skrållan
Skrållan
20100925 015skrallan
20100925 017skrallan

Skrållan är en sån underbar tjej. Go glad och lite bynglig. Någon snällare och mer oförarglig hund har jag aldrig träffat. Hon älskar att gulla genom att ligga och rulla runt gärna ovanpå en. Det är ett enkelt sätt att belöna henne på också.

Skrållan älskar att springa runt i skogen där hon alltid hittar något ätbart, varje promenad, man fattar inte hur hon bär sig åt! Så kommer hon då och visar några gamla fjädrar, eller en bit av något djur som dött för länge sen. En gång ställde hon sig och grävde på ett ställe i mossan och kom upp med ett par ruttna klövar.

Vatten är hennes andra element, finns det något härligare än att plaska i vatten, simma runt eller bara ligga i något dike och gotta sig.

Apportering är en annan av hennes absoluta favoritsysselsättningar. På land eller i vatten.Många är det gånger när jag stått och funderat över hur hon tänkt sig att lösa det problem hon tycker har uppstått, när det är flera tennisbollar i vattnet samtidigt. Det är nästan så man är rädd att hon ska glömma simma in till land.

Sommaren 2006 lärde hon sig hoppa från bryggan också, men eftersom Skrållan är den hon är så står hon kvar med baktassarna på bryggan så länge som möjligt och så liksom dyker hon i...

Samma sommar blev hon mamma till sin första kull med Engelen Eddie Murphy.En mer omtänksam mor får man nog leta efter...

Skrållan är en mycket skicklig apportör. Jag hoppas hon verkligen får visa det på proven framöver.Hon går fot slarvigt ( mattes fel) och har inte perfekta avlämningar på prov ( också mattes fel) men utöver det är hon för mig en perfekt apportör. Två andrapris i nkl har vi fått under hösten.

Som spårhund är Skrållan lugnare än sin syster. Jag litar på henne till 100%. Hitintills har hon fått ett förstapris vid varje viltspårstart. Championatet kom hösten 2007.

I höst har hon också fått prova på att vara eftersökshund i skarpt läge. Bägge eftersöken gick utmärkt och djuren kunde tas omhand.

Provade på ett apellspår också. Skrållan hade jättesvårt att försstå att det var lydnad...direkt jag tog henne ur bilen letade hon spår...tyder på att vi tränar för lite lydnad på bortamark. Apellspåret gav 10-10 på spåret men tyvärr räckte inte lydnaden. Kanske provar vi igen..

Nu är det i första hand jaktträningen som gäller så ska vi väl få vårt första pris.