VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

 

ANN-CATRIN
Hundar har alltid varit mitt stora intresse,visst hängde man i stallet en del men hunden vår gamla rottweiler Tarzan, alla hundarna på gatan och sedan omplaceringshunden St Berhardshunden Cicero fanns där.Tarzan var redan gammal när jag fick för mig att jag skulle börja på bruks. Cicero som var ett år när han kom till oss vac Mar lite för mycket hund för en 14 år gammal tjej men vi kämpade på med Hallgrens bok i ena handen. Han hade klarat en lydnads tvåa men var alldeles för splittrad ( för att uttrycka det milt)bland andra hundar.

 ciceromirre Original

Första egna valpen kom först som vuxen, när jag och Stefan skulle skaffa en gemensam hund. Det blev en labrador,den 1/11-84 kom "Nicke" hem till oss, han var 12 veckor.Det blev en del tävlingar med honom innan nästa kille gjorde éntre... det blev en rottweiler och sedan briarder vilka vi ägnat många år åt. Lilla Jack Russelterriern Berna blev starten på uppfödningen ( läs mer på våra hundar).

-86 började jag hjälpa till på brukshundklubben i kursverksamheten. -88 kom de första briarderna. -90 tog jag mitt instruktörscertifikat och samma år utbildade jag mig till mentaltestledare.Under den här perioden från 89 och 6 år framåt arbetate jag heltid på Ultuna som djurskötare. Jag jobbade i många år som instruktör på brukshundklubben.Nu efter ett uppehåll från brukset med jaktträningen i centrum är jag åter instruktör inom SBK och har utbildat mig till  lärare i hundtjänst. Det är hunden som art och mentaliteten som intresserar mig mest. Att föröka hitta ett bra sätt för hund och ägare att kommunicera på.

Trots att jag haft flatägande kompisar hade jag inte funderat över att skaffa flat själv men så den 2:a april -99 flyttade en flat, drömtjejen "CANDY" hem till oss och jag har nu efter mycket sökande hittat min ras. Dessutom var Candy absolut värd att få bli mamma!

Detta stora ,oerhörda ,spännande att ägna sig år uppfödning är naturligtvis ett stort intresse. Inte helt lätt men väldigt fascinerande.

 

STEFAN.

JAG BÖRJADE HÅLLA PÅ MED HUND PÅ RIKTIGT NÄR JAG VAR RUNT 30.

MIN FÖRSTA HUND VAR EN SCHÄFER, SOM VI KÖPTE PÅ HUNDSTALLET I STOCKHOLM,"EFTER Mstefan hund OriginalYCKET TJATANDE AV MIG OCH MIN ENA SYSTER MARIANNE" JAG VAR 12ÅR DÅ ÅRET VAR 1966.

1984 TRÄFFADE JAG MIN BLIVANDE FRU, SOM VAR OCH ÄR HUND TOKIG. VI KÖPTE VÅRAN EGNA FÖRSTA GEMENSAMMA HUND SOM VAR EN LABRADOR SOM HETTE MAROWBONES NOCTURNE SEDEMERA KALLAD "NICKE" SEDAN HAR DET BARA RULLAT PÅ. KÖPTE MIN EGEN FÖRSTA "BRUKSHUND" 1988. EN BRIARD EN FRANSK VALLHUND, KANSKE INTE DEN LÄTTASTE RASEN ATT BÖRJA MED MEN VI KÄMPADE PÅ I BÅDE LYDNAD OCH SPÅR. ETT LP I ETTAN, ETT 1:A PRIS I TVÅAN UPPFLYTTAD TILL LÄGRE MED FLERA GODKÄNDA RESULTAT. NU ÄR TYVÄRR "BASSE" SOM HAN KALLADES PÅ ANDRA SIDAN RENGBÅGSBRON MED SINA ANDRA HUNDKOMPISAR HAN BLEV NÄSTAN 14ÅR. NU HAR JAG EN NY STJÄRNA,EN BRIARD SOM HETER SUCH TJH WELANEE ROLLERCOASTER "VALLE" SOM ÄR FÖDD 30 APRIL 2002.