VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

NICKE MNICKE M

MARRROWBONES NOCTURNE "NICKE"


Vår första gemensamma hund som vi köpte 1 nov-1984.

Jag ville absolut ha hund och Stefan ville helst ha en labrador så,så fick det bli.Vi svarade på en annons i dagens nyheter på

12 veckors labradorvalpar.De hade två hanar kvar och det var i Odensala ett stenkast från där vi bodde. Självklart fick vi en av valparna med oss hem samma kväll trots goda intensioner om att " bara åka och titta.
Nicke var en helt underbar hund. Han var dagbarn tidvis hos mina föräldrar men sedan fick han följa med till jobbet i Solna.
 Som en riktig labrador go och gla hela livet.Tyvärr led Nicke tidvis svårt av sina retriverexem och furunkler på tassarna vilket begränsade oss en del då han tidvis hade ont av att gå på ex frostigt gräs eller grusgångar.
Vi tränade som nya hundägare bruks och lydnad,med en uppflyttning till lägre klass spår och ett 1:a pris i lydnadsklass ett.
Han ställdes också ut några gånger och fick flera 1:or i öppenklassen.
Jaktligt var Nicke ett naturbarn. Det uppdagades då han vid 6 års ålder kom iväg på sin första jaktkurs.
 Han kunde redan allting instruktören försökte visa oss och simmade också ut på dubbelmarkeringar från båt, gick med på walkups mm.mm
Hade vi förstått det tidigare så hade det fått bli hans liv.
När han blev äldre blev livet hemma lite för stökigt för Nicke. Briardkillen försökte hela tiden klättra på rangskalan
så Nicke fick hålla sig skärpt hela tiden.  Då han dessutom haft ett par epileptiska anfall tidigare vet man aldrig när de ska komma igen och det är lite otäckt med rangordningskonfrontationer.
Nicke fick flytta hem till en kollega till mig på Ultuna. Han var med till jobbet varje dag så jag träffade honom ofta.
 Han gjorde sig dock fort hemastadd hos Lena och brydde sig inte så mycket om mig längre.

Tack Lena för att du förgyllde hans sista år.

"Nicke" blev 10-år.

GIDDE M GIDDE M

KORAD TYRINGEN´S GIDDE


""GIDDE" född 8 oktober 1986 . HD ua AD ua

Då jag var upp växt med rottweiler i mitt föräldrahem var det ett naturligt val när jag ville ha en " riktig" hund att jobba med.Nicke fick vila mycket pga sina furunkler så nog hann man med en till.
Gidde var en jättetrevlig hund med en stor intensitet i allt han gjorde.Vi tränade med målsättning att kunna starta i bruks/lydnad.
Med råd av olika instruktörer och av Giddes uppfödare ( tack för alla råd ) lyckades vi komma till skott.
Gidde gick gärna fot en halv kroppslängd framför mig och hade fullständig kontroll på allt som rörde sig både på och av apellplanen.
Ett godkänt resultat i appelklass och ett andra pris i lydnadsklass ett lyckades vi med.Gidde ställdes också ut med 1:a i UKK kl HP  och en 2:a placering i Skl .Den 15 september 90 blev han Korad, korningsresultatet visade på en hund med stor utvecklingspotential.
Jag inser ju nu efteråt att Gidde hade fel ägare. Han var inte som den rottis jag vuxit upp med utan han var ett verkligt krutpaket,
en arbetsmaskin som vi inte riktigt hade kunskap nog att utveckla. Genomärlig och snäll och fick omdömet överdrivet tillgänglig på mentaltestet. Hemmets lugna vrå ville han dock skydda med all kraft.Det var också Gidde som hjälpte mig då våra briardkillar fick för sig att de inte ville vara sams. Han kastade sig emellan och vrålade till och sen var det bra.
Han var nog innerst inne lite av en mjukis uppfostrad av en glad labrador.Vi gick länge och ofta med killarna och de rusade runt och lekte i skogarna
och på åkrarna runt Skepptuna. Så en dag när vi var ute skrek Gidde till och kom hoppande på tre ben. Vi antog först att det var en sträckning,man vill ju inte tro det värsta, men ett besök på Ultuna visade att skulderbladet gått av. Troligen hade han trampat i en grop trodde veterinären och sträckt benet hastigt framåt och i stället för muskelbristning hade benet gått av. Det finns inget att göra, ni måste ta bort honom var första budet  men sedan ville de ändå försöka operera, ta bort den bit som lossnat och hoppas på att brosk skulle fylla ut det tomma utrymmet.
Vi opererade men Gidde blev halt och fick så småningom mer och mer ont av sitt ben. Han haltade mindre då han fick smärtlindrande
vilket tydde på en konstant smärta. Hans annnars så trevliga temperament förvärrades drastiskt så 2 år efter operationen bestämde vi oss för att låta honom somna in.

Ett tungt beslut. Gidde blev 5 år.

MONTY M

LP KORAD SV 89 MARENGO ANDRE´ARDOIS


"Monty"

född 26 Maj 88   HD UA


De är ju så söta i valplådan! "Monty"var den där valpen som satt längst in i valplådan och " inte lekte med de andra barnen".
Han var mindre tillgänglig med människor och vi kämpade länge innan han fick upp något som helst intresse för föremål, men när vi väl kommit dit.....
Han älskade nog sin matte för förigare hund får man leta efter.Med den minimala träning han fick blev det en uppflyttning till lägre klass spår
( vi vann den apelltävlingen) samt ett LP I och ett LP II samt ett 2:a pris i lydnadsklass III. Resultaten från utställningarna blev förutom flera Bir och Bim 3 st cert och ett cacib.Bir på stora Stockholm-89 Bir på speciallen Fiskeboda-90
Vi startade ett par gånger i lägre klass men träningen hade gått fel.Jag trodde alltid att vi gått vilse så "Monty " lärde sig att göra som matte ville
och blindspårade. Vi började träna sök istället och trots sin lite udda inställning till vissa människor älskade han sökarbetet. Vi hade hittat hans grej! Som rullhund.
Den 8 - 9 oktober -94 var vi på sökläger, tyckte inte att han orkade fullt ut på
eftermiddagen.Tyvärr han vi aldrig starta i söket,"Monty"blev sjuk i canser som spritt sig med metastaser till hjärtat.
Han fick somna in på Ultuna den 21/12-94.Då hade vi varit på lydnadstävling den 4/12 och gått till pris i lydnadsklass III,
hundar är otroliga!"Monty blev 6 år. Jag sörjer honom fortfarande....A-C

BASSE M

LP KORAD MARENGO AMBAZAC ARDOIS


"Basse"

född 26 Maj 88  död januari 2002    HD UA

Var min (Stefan) första egna hund som jag skulle jobba med,vi hade redan "Nicke" och Gidde,så nu skulle jag köpa en egen hund att jobba med.
"Basse" och jag tävlade i lydnad/bruks även en del utställningar blev det med tre Cert bland annat,
han blev även "Bis Junior" i Östhammar en utställning  vi återkom till ett flertal gånger.
Vi fick tre första pris i ettan,ett i tvåan och blev godkända i lägreklass spår fattades "16 poäng" till uppflyttning.
Problemet var att jag måste ha gjort något i början av våran träning,för "Basse" han flippade ut nästan varje gång vi kom in på tävlings planen så jag fick så mycket nerdrag innan han hade lugnat sig så det var nästan omöjligt att få uppflyttningspoäng.
Men jag älskade den här busiga men så trevliga hunden. Han var en helt underbar hund för mig även fast det inte fungerade på tävlingarna.
Saknaden efter honom var så stor så man nästan höll på att gå åt. Jag hade så svårt att bestämma mig om jag skulle köpa en ny Briard eller byta ras,men det blev en ny Briard, en helt underbar kille som är så mysig, går att läsa om på hans egen sida "Briarden Valle"

Basse blev nästan 14 år.


GAMLA GÄNGET M

MONTY, GIDDE, NICKE OCH  BASSE PÅ DEN TIDEN DET BEGAV SIG.


BERNA M

BERNA


Berna kom till oss mest på grund av att våran Briard uppfödare som vi köpte Basse och Monty ifrån hade en Jack Russel Tik vid namn Icky, av någon anledning blev hon jätteförtjust i mig( Stefan) och jag kunde inte motstå hennes charm.
Det var så roligt när man åkte och hälsade på våran uppfödare Monika då blev Icky så glad , hon kom springande i full fart och skrek rakt ut och hoppade rakt upp i min famn. Då bestämmde jag att en sådan skulle jag ha och så blev det lilla Berna flyttade in hos oss den 21 januari 1990.
Berna var början på vår uppfödning hon blev mor till fyra kullar.Berna var en riktig terrier hon brydde sig inte om storleken på sina
moståndare om hon var på det humöret.Men oftast var hon en jättegullig och väldigt trevlig liten tjej väldigt kelig och
ville jämt vara med.Hon var en väldigt duktig mor och tog bra hand om sina valpar.


LADY M

A LADY TO LOVE   "Lady"

f. 910417  HD 3

Var barn till "Basse" & Nickan´s Abelina. En jättehärlig tjej som tyvärr led av  svår dysplasi.Hon fick ett fantastikt hem hos Lena och Kjell Wallsten. Hemma hos dom fick hon bli en äkta gårdshund med  möjlighet att strosa fritt hela dagarna och med fri tillgång till både bad och sällskap.


BASSE MILOU LADY M

 LP I Korad DON FIDO MILOU  "MILOU"

f. 1992-03 25.    avled 1997 HD UA

e. Falk du Moulin Dèau U. Don Fido´s Whish me luck.

På bilden Milou i mitten på bilden mellan Basse och Lady. Eftersom det här med uppfödning skulle varit riktigt roligt och Lady inte lämpade sig för avel så kom lilla Milou hem till oss. En genomtrevlig och superstabil liten tjej. Stort tack till Kim för att vi fick äran att köpa henne. Milou flyttade hem till Annika Moberg i Söderhamn som är en riktigt duktig hundtjej. Annika har nu  Lukas som också han kom till Annika som vuxen.  Annika tävlade Milou till LPI med toppnotering 185 poäng . Ett första pris i lydnadsklass II med 174 poäng. Hon startades också i Lydnadsklass III. och Milou var också uppflyttad lägreklass spår.

Milou blev sedan sjuk och avled i en alltför tidig ålder .


NELLIE M

LA PLU BELLE COCO THE CHANEL     Nellie 

e. Adekvat Juange u Ecalle noir de la Jacquourelle.

Född 920907  HD 2

Var en väldigt intensiv hund som ung. Vi bor ju i ett hus med övervåning. På kvällarna kunde Nelli roa sig med attt springa fort upp och ned i trappan! Hon var otroligt varvad så vi fick begränsa hennes fria utrymmen i huset för att hon skulle kunna varva ner.  Som vuxen blev hon en supermysig hund. Hennes mor kom från riktigt genuina gamla franska vallhundslinjer, så hennes livlighet var väl kanske något att förvänta.
Hon fick ett cert & BIM på utställning domare var Barbro Finkelstein. Hon ordnade ett godkänt resultat i apellklass och ett andrapris i lydnadsklass II.


JUM-JUM M JUM-JUM MJUM-JUM M

AIRESCOT CLAUDIUS KING OF DENMARK  "JUMJUM"
Skotsk Hjorthund


Det var en tid på världen när jag kände att det skulle vara skönt att ha en hund att bara gå i skogen med, att slippa tänka på allt man måste träna för att hunden ska må bra, att bara få vara med hunden umgås och ströva omkring. Min faster hade saluki gillade det speciella med vinthundarna.
Lite svag för det skotska myterna,legenderna och det speciella landskapet gjorde att vi funderade över Skotsk Hjorthund,
en imponerande varelse.
JumJum kom till oss den 30 dec 1996.Han är inte som de andra barnen.Älskar att få gå en lång promenad på dagen,
blir busig och glad. Hoppar gärna kvällspromenaden eller går helt enkelt hem om han tycker att promenerandet är lite i överkant. Snäll och trevlig mot allt och alla och inte rädd för någon eller någonting. Älskar att gräva gropar i trädgården och plaskar gärna i vatten bara han slipper simma.  Sover länge och gärna, helst i vår säng.Han sov mycket som valp också kommer ni att se i hans fotogalleri, man skulle ju växa och bli så stor......AC
Tyvär så blir det inte alltid som man vill eller hoppas på "JUMMIS" blev tyvär sjuk han fick somna in de 11dec-03

Sov gott vår älskade vän vi älskar dig.Vår bästa vän, mamma och mormor

SVCH Black Micas Every Bit as Good

Du fattas oss!!

10 augusti I dag har det hänt det ofattbara. Lilla Candy har lämnat oss. Hon har under våren och sommaren hängt med på promenader med husse och varit med och tränat när vi jobbat med apporteringen men kanske inte riktigt med samma entusiasm sista tiden. Det är lätt att skylla mycket på åldern, ja, men hon börjar ju bli äldre.....

Vi lät operera bort hennes knöl i nacken och har tänkt att ja, hon har varit irriterad av knölen och ja, hon börjar bli äldre men.......sista 14 dagarna, eller sista veckan eller.... har jag tyckt att hon andats lite tungt när hon legat ned och det har verkat som att hon haft svårt att hitta en ställning att ligga bekvämt i.

Hon pigg som en nötkärna i huvudet började allt mer få en kondition och en kropp som en riktigt gammal hund.

Något måste vara fel....

Hon kontrollerades av veterinären i Norrtälje men de hittade inget anmärkningsvärt.

I går tog jag henne till Ultuna. Hon hade lite förhöjd temperatur och fullt med vätska i både brösthålan och i buken. 

 Röntgen kunde inte gå igenom den myckna vätskan så jag lämnade henne på sjukhuset och det togs ett ultraljud på eftermiddagen och blodprov och prov på vätskan i buken.

Ultraljudet visar på tumörvävnad i livmoder och äggstockar samt troligen i bukväggen, man ser också förändringar på levern vilket tyder på att något finns där. Även brösthålan undersöks eftersom den är full med vätska. Det finns en skuggning runt hjärtat på någonting som inte ska vara där.

Den myckna vätskan tyder på tumörsjukdom säger veterinären. Det är tumörer man hittat i hennes kropp, både i buken och i brösthålan.

Då infinner sig stadiet då man tänker att , nej men tänk om det bara är en inflammation, om man tar bort äggstockar och livmoder kan de repareras då om..om..om..

Tar hem henne över natten i väntan på provsvar på den vätska man tagit från buken och på blodproven.

Blodproven visar inte mycket, det innebär att de inre organen ännu inte är angripna säger veterinären.

Vätskan från buken innehåller röda blodkroppar som en blödning någonstans och vätskan från brösthålan något liknande.

Det är inte alltid man ser tumörceller i västkan säger veterinären, men i hennes värd finns ingen tvekan om vad det är.

Candy har tumörer....men tänk om..tänk om.... ja det är ert beslut säger veterinären.

Vi kan gå vidare och dränera  brösthålan och röntga om henne, för att se tumören runt hjärtat bättre men...annars måste vi öppna henne för att bli säkra och.....det blir ingen skillnad i slutändan säger veterinären...i hennes nuvarande tillstånd klarar hon inte en sövning och .......ja det finns ingenting vi kan göra åt tumörerna.....

Inte kan man utsätta sin hund för allt detta...om ingenting kommer att hjälpa henne...bara för att ta reda på mer om tumörerna.....

Hon har haft ett bra och rikt liv tycker vi, Candy och vi vill inte att hon sin sista tid ska få lida. Hon har redan jobbigt....

Vi hade ledigt från jobben i dag och umgicks med hundarna, Candy fick leta lite dummie, äta massor med godis  och göra vad hon ville, hon har svårt att ligga bekvämt, är uppe och går omkring och så en annan sak jag tänkte på extra i dag, hennes grävande. Hon försöker gräva och göra " bon" mest hela tiden när  hon är i skogen...är det för att hon inte mår bra.... Läste om en familj vars hund försvann. Den var sjuk,.Ett år senare hittade de hunden under ladan, den hade dragit sig undan för att vara ifred.....

Candy var vår första flat och hon har varit med oss alltid! Så känns det. Hon kom hit som liten och under en tid var det hon och den gamla briarden Basse. Så gick Basse ur tiden 13 år gammal och sedan var det hon och JumJum innan Valle kom som liten plutt. Hon har varit med oss genom flera  familjebildningar, så hon har varit med oss alltid.

CANDY M CANDY M

Candy med Basse och JumJum, sedan kommer lilla Valle in i familjen han är ju nu stora pojken 5 år gammal nu. Sista bilden visar Candy och Valle med lilla Elsa närmast husse, skrållan och JumJum.  De små är två av Candys barn från första kullen.

CANDY M

 CANDY lilla valle MCANDY M

 
Candy och lilla Valle, många valpar har hon fostrat. Denna bild visar hennes senaste hundfamilj, Candy närmast kameran våren07.  

candy Mcandy M

 Candy och Cornelia i dag 10 augusti och sedan Candy och Cornelius hennes valpar från våren 06.

Vi har jobbat en del Candy och jag. I jakt lydnad viltspår och bruks. Uppflyttad i både högre sök och spår och faktiskt med placeringar på pallen. Alltid redo att göra sitt bästa! En suverän arbetshund, en riktig allrounder. Det tog inte mer än 6 månader för henne att förstå konceptet så pass att hon fick var det 9-9 på söket på sin första lägretävling och en andraplacering efter en hund som också tävlar elitspår.  Även i lägre spår kom vi på en andraplacering på pallen med höga poäng på specialen Hennes matte kom aldrig till det där med framåtsändande genom grupp...hon hade säkert fattat det enkelt.

candy M candy M

Candy fågelapportören, en ursäker sökhund!!                          Viltspårchampion!!

candy M candy M

candy M

Spårtrräning hösten 2006 då hon fick sin championat. En bild från i sommar,då var det full rulle i söket,  hon har blivit snabbtsämre de sista veckorna.

candy Original candy M Bella och Candy  från i höstas och så Skrållan och mamma Candy nu i vår.Det är förunderligt. Och så sitter jag ändå här nu och tänker tänk om.. tänk om...allt går så fort så man fattar nästan inte vad det är som händer.........

candy M candy M

Bella och Candy vintern 06, här ser hon verkligen liten och söt ut, verkligen sig lik på detta huvudporträtt och så bilden från i midsomras, hon ser riktigt nöjd ut!

candy M

Sista slurken i trädgården i dag den 10 augusti innan det bar av till sjukhuset.

candy M

Candy har varit en så fantastisk kompis, ingenting har varit svårt eller komplicerat med henne. Hon har älskat att få göra saker och har tyckt att allt är roligt även on jag tror att apporteringen var lite av hennes favis. Tre gånger skulle hon bli mamma och hon har uppfostrat sina valpar och Skrållans också med stort tålamod. Jag har aldrig sett henne visa några som helst agressiva sidor någongång nånsin. Det känns som ett stort ansvar och en ära att få förvalta arvet efter denna underbara hund.

Vi har här hemma tre helt underbara små flickor efter henne och jag har lovat henne att fortsätta hennes arbete och ta väl hand om de små.

Man blir bara så ödmjuk inför livet. Jag hoppas någonstans att hon förstår varför det blev som det blev idag. Hon har litat på oss till 100 % och vi har älskat  henne lika mycket!   Tack Candy för alla underbara år du givit oss!! Du fattas oss!!

candy M candy M

 

candy M

CANDY 20 JULI 2007

 

 CANDY född 1999-01-30        Död 2007-08-10

 

VÅR ÄLSKADE VI SAKNAR DIG OERHÖRT

candy M candy M candy M

 

 

candy M

e. Mirax Jason O´Malley          u. Boltitorps Golden Mica         f 1999-01-30 HD A ÖGON UA                                                                    

   3xCK Utställning med 2:a plac i jkkl.

   1:a pris nybörjarklass jaktprov.

  Svensk Viltspårchampion.

  Uppflyttad högre spår.

  Uppflyttad högre sök.

  2:a pris lyd kl II.                                     

  Mentalbeskriven

  candy M candy Mcandy M

  Candy är vår första flat.Hon kom till oss i april -99.Hennes mamma "DIMMA" Boltitorps Golden Mica,skulle ha sin sista kull.

Dimmas mor var SUCH SJCH NJCH Boltitorps Cardamum och hennes far
 INTUCH NORDUCH FINUCH Almanza Larry O´Grady.

"Dimma" hade denna gång parats med en mycket trevlig herre NORDUCH Mirax Jason O´Malley.
Vem kunde motstå?
Candy har uppfyllt alla förväntningar:Hon är en jättetrevlig tjej,med en positiv inställning till livet.
Allting är roligt bara hon får vara med.

Candy ställer upp på allt hennes matte hittar på.

Vi har tränat ihop,spår,jakt,lydnad och sök,Candy försöker alltid göra sitt bästa.I jakten har hon haft lätt för sig.
Apporterar allt och har ett fantasktikt sökarbete.

Det har alltid varit hennes starka sida.Eftersom hon har haft det så lätt för sig och jag var nybörjare på jakten,
 så fick hon nog fixa lite för mycket själv,
så det här med dirigeringar är ju inte alltid okomplicerat.

Candy är väldigt trygg i sig själv och imponerade stort på mig under sitt mentaltest.

Fyra År gammal fick hon sin första kull med Lopplådans Vilda Viking.Hon var verkligen en supermamma under den tiden.

Sex år gammal skulle hon få en andra kull  denna gång med Almanza Napoleon Bonaparte,
men tyvärr blev det bara 2 valpar varav bara 1 överlevde,

lilla Bella som bor kvar här hemma.Det blev en komplicerad förlossning för Candy men hon var verkligen tapper,
 och försökte hjälpa till så gott hon kunde.

Candy har haft sin tredje kull också denna gång med Black Mica´s True to Type, också nu fick hon två valpar,
Cornelia som bor kvar här hemma och
Nelson som bor hos Kerstin i Uppsala.

Candy är lika i farten som alltid. Viltspårschampionatet togs vid 7½ års ålder.

candy Original