VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Arlanda hämtning Granja mm.mm

Först om Cornelia och hennes livmodersoperation.

Det ska ju inte vara några konstigheter men av någon outgrundlig anledning drabbades Cornelia av komplikationer.

Kanske hade varit smart att ge henne antibiotika under en längre tid redan från början...nu fick hon återigen köras in akut och lades på antibiotikadropp....

Nu är hon hemma igen men Agria vet inte om de vill betala!! Märkligt!  Tycker de också att hunden har blivit felbehandlad?

Har varit ännu en vända på Rallylynad, höll nästan på att gå vilse bland alla skyltar

Vi övar vidare...måste nog se till att göra ett gäng skyltar så att man kan öva lättare...

Lilla Viva och matte Vicky har varit på lydnadstävling och fixat ett förstapris i i lydnadsklass I med 165 poäng! Grattis!! Jättekul att ni övar tillsammans.

Så i går kväll var det dags för ett nytt Arlandamöte!

Mary och Granja Arlanda12 nov 2009

Lilla labben Mary och så bassetten Granja landade på svensk mark.

Det var full rulle på dem bägge så snart de kom ur burarna.

Vi önskar Mary och matte Gunilla lycka till. Det är ju lite speciellt med de här hundarna som inte har så mycket grundträning och inte alltd förstår vad man försöker förmedla utan man får utgå ifrån att det är en valp och börja därifrån.

Har ingen erfarenhet av basset men vi ska joura Granja i ett par veckor.

Granja

En riktig sötnos. Stefan tycker hon ser ut som en Dissney hund..ja varför inte..hon har ett supersött ansikte och det funkar hyfsat bra med de andra hundarna.

Salukisarna fattar inte riktigt vad hennes lekar går ut på men....Granja vill helst busa..

Intressant att prata med Hampus matte Carina i kväll, verkar som att Granja och hennes Wachtel leker ungefär lika dant..  jakthundsbus...

Granja och Stefan

Relax stund i köket.

Hon var med mig till jobbet i dag. Supersocial med alla människor och alla hundar.

Granja och Valle

Valle och Granja....

Granja

Granja och hennes långa öron, hon tar också gärna ett race i trädgården....

Granja 2009

Sötnosen!!

 


Rallylydnad.

Helgerna är ju verkligen guld värda!

Nu är det ju så trist att det är mörkt när man kommer hem vareviga eftermiddag. Får ta långisarna på lååånga lunchen och sen blir det nog att börja senare så vi kan ta våra rundor på förmiddan. Fast Stefan går gärna när det är mörkt och verkar tycka det är OK att snubbla runt i skogen med pannlampa...

Hade lite tevligt besök på söndagen av Carina och Frasse. Greta och Skrållan fick  vara med och på schemat stod träning med dummie. Greta tycker det är så roligt så hon bara rolar på sig så det jag behöver träna med henne i nåt år framöver, precis som jag gjorde med hennes mamma är lydnad, stadga och som apportering kanske sök eller linjetag och ett annat år kan vi kanske träna markeringar  Hon beter sig som att det är lilla bytet varje gång...

Var inte till kyrkan i lördags ens...det fick bli på söndan eftersom jag ändå skulle iväg då på rallylydnaden med Saga.

Tycker det är riktigt skoj och lätt fast svårt ändå.

Mycket går det ut på att få en så följsam hund som möjligt men samtidigt ingår en hel del svåra lydnadsmoment som snabbt läggande utan att föraren stannar. Ligga eller sitta kvar och föraren ska gå ett varv runt, och så fronta..hunden ska när jag stannar sätta sig framför mig som när den lämnar av en dummie, när den suttit ska den sen gå runt mig ibland till höger och ibland till vänster och sätta sig eller inte, ibland ska man fortsätta gå...så det gäller att lära in nya ord som fronta ( för ibland ska hunden sitta vid sidan när jag stannar ) och runt och så höger och vänster....och....

Saga juli 2009Saga

Hon är ju väldigt intelligent..syns ju på henne, så fast att det bara var andra gången vi var med ( och ja...läs noga nu...vi har tränat mellan kurstillfällena) så är hon riktigt duktig och hänger med.

Det roliga är att det bara är ca 2 meter ,mellan skyltarna så det händer nånting hela tiden och är det lika poäng vinner den med bästa tiden!

Tycker det är ett utmärkt sätt att få lite fart på träningen.

Fick en bil på sisters in crime också eller våra utkikar.

Det har ju länge varit Ladys reserverade plats men nu så har hon fått hjälp av en som ser minst lika bra och dessutom inte tvekar och bara presenterar några små morrningar utan drar på stora alarmet så fort det rör sig nåt smått i backen.

Nikki och Lady på spaning

Utkiksplatsen!

Nikki och Lady nov-09

MmmHmmm ser ut som att det kan vara nåt på gång....

I dag då har husse varit ledig och ute på långisar......äh, och, ja ha...tror aldrig jag sett Saga så skitig, full i lera och annan gaggamoja. Fick bli duschen, det var som små kockor i pälsen.

Hon vill inte in, får lyfta in henne men sen står hon blickstilla.

Skönt..tar så en titt till på hundarna och..Lady är ju lika skitig...hon har inte lika tjock päls så  en champonering fick räcka för den damen.

Nöjda är dom i alla fall efter sina blöta promenader..

Kan rapportera också att Cornelias operation av allt att döma verkar ha gått bra och hon är hemma igen.

22 augusti 2008 CorneliaCornelia


Zappa fattas oss

 I veckan har D kullens pappa Zappa fått somna in. Han har levt ett långt och innehållsrikt liv hemma hos sin älskade familj och varit med om många äventyr.

Har lånat några bilder från Black Selections hemsida på lilla Zappa. Foton tagna av hans älskade matte Lena.

Zappa född 1 maj 1999                                          Avled 30 oktober 2009

        ängel                                   kors förgätmigej 

 

Zappa Zappa

Zappa

Zappa

Zappa

Så i går kväll ringde Carina, Cornelias matte. De var på Ultuna med Cornelia som fått en livmodersinflammation. Hon skulle opereras i går eller möjligen i dag.

Det är ju en vanlig åkomma på tik och en vanlig operation för veterinärerna så jag kan inte tänka annat än att allt ska gå bra.

Kommer fler rapporter framöver.

Tragiskt har också Ladys bror Pistage lämnat oss  den 27 oktober,endast 3 år gammal då han fått sitt ena framben så svårt krossat av en annan hund att det var oreparabelt.

 Pistage Pistage.

Vi tänker på dig Annelie.


Rallylydnad och MH

Vi fick ju låna Ms Mouse några mysiga dagar. I lördags kom hennes forever family och hämtade  henne. Det är inte klokt vad fort man kan fästa sig vid en liten levnadsglad tjej som verkligen vill få ut det mesta av livet i varje sekund.

Ms Mouse

Det som var så märkligt var också att Nikki accepterade henne utan problem redan från första stund och Lucky som länge var lite avvaktande mot Nikki hade inte heller några betänkligheter men bäst av alla kanske ändå Skrållan och Valle är , en som tvättar och en som tycker att det är allmänt OK...

Valle och Mouse

Ms Mouse som har krypit upp hos Valle...

Vid tolv i lördags kom hennes nya familj och hämtade henne. En härlig familj! Vi önskar dom och lilla Mouse all lycka  framöver!

Söndag och dags för Gretas MH. Riktigt skoj var det......kom till Roslagens brukshundklubb vid 11 45 ( det var samling 12.00) det var en hund kvar att köra från förmiddagen och sedan behövde figuranterna en välbehövlig lunch.

Passade utmärkt. Tog långbeningarna och Greta på en runda runt elljusspåret.

Planen från början var att rasta av dom hemma med en skogspromenad, klädde på mig hela utstyrseln kopplade de långbenta och " valparna och gick ut"...då hör vi...det är drevhund i skogen..lite våndan av hösten faktiskt, man får inte ha skogen så ifred som man skulle önska under jaktsäsongen...ingen idé at ge sig ut i skogen hemma . De långbenta hör genast vad som är på gång och går vi upp i skogen då blir vi bara osams, så  en tur runt elljusspåret var inte alls fel...

Väl tillbaka var det strax Gretas tur...

Greta juli 2009

Detta är en favorit i repris.

Hon gjore ett riktigt bra MH och visade upp sig ungefär som hon är, full fart i arbete men ändå med ett sorts inre lugn och ganska orädd  och bestämd och helt skottfast..vi fick en etta på skotten.

 Det var första gången i livet hon hör skott så hon kan ju inte ha hunnit få varken bra eller dåliga erfarenheter av korta ljud...därmot när man ex amsuger tycker Greta det är störtkul, speciellt när man tar av munstycket. då tittar hon så nyfiket nära att läpparna lätt fastnar i insuget... lilla knasiga Greta... hon gör det om och om igen, så det verkar inte spela henne någon roll.

Så dags att åka hem med ett gäng ganska nöjda små, käka lite snabbt och så iväg med Saga på Rallylydnad i Upplands-Väsby.

Saga 2009

Också detta en favorit i repris

Riktigt skojigt var det...duktiga och bra instruktörer och en riktigt kul sport kan det nog bli.

De heter www.hundlydnad,se och ligger ungefär 2,5 mil hemifrån.

Det är tätt mellan skyltarna och många svängar hit och dit så det mesta är en gigantiskk kontaktkövning. Sen är det några moment som vi verkligen måste öva på.

Skojsigt var det i alla fall och Saga var självklart kursetta fast att vi missade första gången... 


Ms Mouse

Vi erbjöd oss att joura  en helt bedårande liten lurcher, Ms Mouse för NNL. Någon måste ju vilja ha henne, hon såg verkligen urläcker ut på fotona.

Lite tragiskt har det varit för lilla Rua om ni kommer ihåg så valde vi mellan Rua och Nikki då för 4 månader sedan men eftersom Rua ansågs vara lite blyg så var vår tanke att det kanske var bättre för henne att få komma till ett hem där någon har mera tid bara för just henne, ( här är det ju ett helt gäng som bekant).

Ingen har räckt upp handen och tiden har gått. Min väninna Anki har väntat på en spansk hund som aldrig kom så....hoppet fanns att denna extraordinära hundmänniska skulle kunna tänka sig Rua.

Nu är Rua  här hon kom i onsdags den 21 oktober efter många månaders väntan i ett rescuecenter. Vilken skönhet hon är.

Rua  20091021

Här är hon precis påväg ut ur flygburen för att börja sitt nya liv i Sverige.

Rua kommer till Arlanda oktober 2009

Rua och matte Anki.

Med samma flyg kom vår jourhund Ms Mouse.

Stefan och Ms Mouse Arlanda 21 oktober 2009

Ms Mouse

Lite mys med husse första kvällen hemma.

Mouse och Nikki

Nikki köpte hela konceptet på en gång och tycker tom. att det är OK att hon sover i vårt sovrum, hon kan ha en tendens att vakta sitt space där mot dom andra klumpedunsarna som lätt hoppar upp på henne och trampar runt, Nikki hatar det.

Ms Mouse

Gick en långrunda med Mouse, Nikki,Lady, Luckan och Saga i går...hon betedde sig precis som Nikki gjorde från början, ett läge...framåt, framåt, fast med den skillnaden att Ms Mouse faktiskt verkar lystra till sitt namn och hon tog emot godis på promenaden, det gjorde inte Nikki hon hade ingen koppling alls till mig som människa utan var bara på jakt framåt.

Promenaden livades upp av ett gäng motorcrossåkare, en flock skator som var väldigt spännande vid sidan av vägen och så nästan hemma kom Nikki igång på en katt....

Kan dom inte se sig för? När man kommer med fem hundar i snöre så bara måste dom ila över vägen just då. Nikki kom igång på alla kanalerna och Lady hoppade upp i luften och snurrade runt runt som hon gör, men Ms Mouse höll sig faktiskt ganska lugn och tittade mest nyfiket.

Sen var det dags för Bella och Greta, Ms mouse går med på den promenaden också, svårt för nu har hon två lösa hundar med sig och vad måste hoppa upp nu då när vi är i skogen...

                                      Hare

Självklart varför inte? Så skönt att Bella och Greta är riktiga pip hundar. Blåste in dom så fort jag bara fått upp pipan så de kanske hann 10-15 meter, Greta vänder direkt och strax efter kommer Bella i full fart. Belönas med boll förståss

Greta och Bella sept 2009

Väl hemma och sovstund och sen vart Ms Mouse bussugen som lurcher hon är...

Mouse oktober 2009

Ms Mouse

Gud vad roligt det är med tennisbollar!

Ms Mouse oktober 2009

Ms Mouse oktober 2009

Spännade

Finns en del att undersöka också.......

Ms Mouse har bott i jourhem på Irland så hon är väldigt väluppfostrad..och så kan hon sitt.

Kom på i dag vilken  praktiskt kunskap det är så att man kan komma åt och koppla det lilla livet som har svårt att vara still och så kommer hon faktiskt när man ropar på henne...


Arlandahämtning

Va roligt det är att få vara med när de kommer de små liven till sina nya familjer här i Sverige.

Hundar som kommit ur olika men ganska omöjliga förhållanden på Irland och som någon här vill göra en insats för.

I går var det en liten flicka Roxy som kom, blandras golden/labbe och så Jester en lurcher.

Tjejerna i säkerhetskontrollen undrade...hur många hundar kommer det? Ja det kunde man ju verkligen undra för uppslutningen var stor .

Arlanda 16 oktober 2009

Jesters husse och matte och lilla bebisen, Roxys husse och lillmatte, jag och Stefan, Katarina och Anna som kom med samma flyg från Irland, Katarinas man och dotter och dotterns kompis och så Anki som gärna ville säga hej och nu väntar på sin NNL hund ,och  om vi håller alla tummar hårt kanske Ankis hund kan dyka upp redan nästa vecka......

Så visst man kunde ju verkligen undra??

Roxy och hennes nya husse

Roxy hade mått lite dåligt i sin flygbur och var nog väldigt förvirrad över alla händelser och all uppståndelse. Här är hon med sin nya husse och ja, vi önskar er all lycka framöver.

Roxy är ju en stor valp, hon har bott på en bakgår där hon också är född och har aldrig varit nånstans så...mycket har hon att lära om vad livet faktiskt har att erbjuda lilla gumman.

Roxy

Roxy och glad lillmatte

Roxy och en glad lillmatte i regnet, hade kunnat varit lite roligare väder men å andra sidan vräkte det  ju inte ner heller...

Lite omvårdnad

Lite omvårdnad innan det var dags att resa vidare.. för Roxy en rivstart ut i livet med bil, flyg,bil och tåg..........

Jester

Kom gjorde också Jester, en lurcher. Lättare att fota hundar med ljusare färger, är likadant med de svarta hemma, de gör sig bäst i solsken...

Jester

Lite godis....mums....

Jester redo för att resa vidare

Jester redan hemmastadd i bilen med tuggpinne och allt.....

Stort lycka till med era hundar!!


13 oktober

Tillbaka på jobbet...känner att jag börjar bli piggare.

Var på marknad i söndags och köpte några riktigt fula pumpor att dekorera  med.och så lin..gillar verkligen lin när blommor och frön sitter kvar, så snygga att dekorera med de ockå.

Pumpor

Vet inte hur det är med pumporna.Har nån stans i bakhuvet att man skulle göra nåt med dom så att dom torkar på ett sätt så att de håller läänge.

Visst har det gått fort. Har kort från förra veckan när hundarna står och dricker i baljan, man ser att det är varmt och så i dag...första snön.

Saga var så otroligt söt i morse hon satt ute i snön och blev bara vitare och vitare...Nikki vägrade först att gå ut över huvud taget men det var ju inte bara snö utan riktigt blåsigt och ruggigt också.

Sommarens sista dagar

Börjar ju dra ihop sig för de här stackarna också att ta sig in, de har  det så härligt på sommaren, bara en sån sak som att kunna ligga som man vill när man sover...många kalvar och faktiskt kor också,ligger ju gärna utsträckta på sidan och sover som våra hundar och det är det tyvärr ofta för trångt för inne i ladugårarna.

Hoppas de får vara ute så länge som möjligt , de har inga svett körtlar över hela kroppen som en häst så de fryser och svettas inte på samma sätt och så har dom ju ett inbyggt värmeverk i form av alla sina magar som producerar massor av värme...har du känt på en ko när det är kallt ute? Den är alldeles varm..inte konstigt att man förr i världen delade bostad med dom.

Nova 3 månader i flytväst

Lilla Nova som här var så söt i sin flytväst när hon var liten flicka är nu röntgad.

Stort tack till er för att ni åkte med henne!! Roligt att också hon är fri på höfter och armbågar.

Nu är det tre flickor hitintills som är UA, Cenzo, Viktor och Frasse är på gång att röntgas.

Håller alla tummar och tår.

Annars är hela huset upp och ner just nu känns det som, eftersom jag började riva ut alla saker ur " skrivrummet" på övervåningen och ja, nu står de lite här och där i stället.

Energin har inte varit på topp , men när det blir klart allting kommer det att bli riktigt bra  


6 oktober

Tokförkyld fortfarande, näsan rinner. Gick ändå ut en vända i solskenet. Skönt men det var inte bra för hostan som drog igång 7 resor värre efter den lilla utflykten.

Gjorde dom där lekarna med bollkastaren man inte får göra....eller....hundarna tycker det är kul...Bella tycker det är hysteriskt roligt, men det tycker ju hon om det mesta. Valle är helt med på noterna och Skrållan ja, hon tog tom. en dirigering på land!

Vet inte om hon inte ville springa i onödan eller... för hon sökte  verkligen en dirigering, tittade upp mot min hand för att se hur jag pekade och jobbade längre ut på mina uppmuntrande rop..ja, klockrent vart det i alla fall helt plötsligt. Hon kan när hon har lust Skrållan.

Skrållan på väg in

Skrållan på väg in...

Valle och Greta

Det är kuperat, rätt ordentligt så det blir lite workout för hundarna att kuta upp och ner och så använda hjärnan samtidigt.

Valle full rulle

Valle i full speed...nu med boll

Valle och Greta

Valle och Greta..Valle har kommit på att även om han inte hittat nån boll själv så kan man hänga på nån in som har gjort det...för det blir godis varje gång till alla som kommer ...

Greta har lyckats i sitt bollsök!

Greta med en fångst...

Bella full fart

Bella i bästa stil!

Sovlådan

Sen är det dags för sovlådan...den är ju perfekt egentligen..tänkte på det när jag såg det här att människor sover ju ibland i det man kallar för fosterställning..det är väl ungefär så här det för en hund.

Lady står varje dag en stund på sitt älskade köksbord och kikar ut genom fönstret. Nu är det fullt med nosfläckar så jag får ta och putsa rutan åt henne endera dan så att hon ser ut.

Lady vid sitt fönster

Syns tom på kortet, alla hennes små nosfläckar.....när hon inte står där och tittar ut så sover hon på bordet liggandes på sidan.....men i dag hände någonting märkligt..bordet var upptaget...

Nikki vilar på bordet

Nikki verkar alldeles nöjd med att ha fått låna Ladys bord......skönt med ett eget space... 


Nya bollen

Hittade den på ICA..känns som en ballong, nästan ,när man tar på den och den beter sig som en ballong som det är ganska lite luft i  när man klämmer på den, den kostade 20 spänn och var värd varenda krona

Nikki med nya bollen

Nikki bus 2

Nikki bus

Nikki bus 3

Nikki bus 4

Vintisar är specialister på att roa sig själva...

Nikki busan

Nikki skutt rakt upp i luften

Rakt upp i luften första gången jag sett det hoppet..

Nikki rätt nöjd

Ganska nöjd..

Ladybus

Ladys tur, vilken konstig pryl....

Lady bus

Lady bus

Lady bus

Lady med nya bollen

Ja du..inte klokt va rolig den var.......

 


Nya Irländare till Sverige.

I går började dagen med besiktning av bilen! Den gick igenom galant så nu 'är det OK att köra omkring i ytterligare två år!

Så på kvällen var det dags att välkomna två nya Irländare till sina förhoppningfulla familjer.

Boots en otroligt vacker Greyhound och så Grace en liten raggig tjej som nog inte haft det så lätt i livet.

Boots2

Boots. Ljuset gjorde att det var inte lika lätt att fota, men här är hon i alla fall.

Viftandes på svansen i buren så snart hon såg oss och så superglad att få komma ur sin transportbur. Lite stressad men kopplade rätt snart av.

Boots med nya matte2

Någon nyfiken från NNL ringde och jo då, det gick jättebra allting.

Snyggingen Boots, hur trevlig som helst. Hennes nya föräldrar, husse och matte och plastbrorsan hade åkt långväga för att möta sin nya familjemedlem på Arlanda.

Jättebra gjort tycker jag! Skönt för hundarna att få gå från A-Ö utan att passera en massa andra bokstäver på vägen. Hennes nya matte kände redan att de hade kemin...kul!!

BootsTörstig.

Bootsa

Boots och hennes nya kompis en Italienare! Tror han heter Anton....

031ab

GraceGrace.

Så då lilla Grace! Vilken stjärna som helt vann Stefans hjärta. Hon skulle skjutsas in till stan..

Där ska hon vara hos Petra i några dagar men förhoppningsvis får hon komma till sitt forever home snart....

Grace & Stefan

Nja det var på håret att den transporten blev av....Vi tänkte nästan kidnappa henne.

Grace liten och väldigt nett, snäll och trevlig, älskar att åka bil och verkar ha världens bästa anpassningsförmåga..vilken drömhund.

Grace2

Grace5

063Grace

Skulle ju skjutsa hem Stefan så då passade jag på att gå en liten promenad med henne och NIKKI vårat alldeles eget NNL barn, inga som helst problem. Grace verkade glad åt sällskapet och knallade på bredvid Nikki i bästa stil.

Det hann nästan bli mörkt innan det var dags för resa in till Stockholm...RSS
«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008