VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

21 mars Millie och trimning

En hel vecka har rusat förbi...hur gick det till!?

Vi har i alla fall kommit iväg till trimmet i veckan. Föst ut var lilla Paddy. Så nur ser han lite mer ut som en cocker än innan och hans lilla söta huvud syns mycket bättre.

Paddy nytrimmad

Hmmm...kroppen är mindre rufsig den också en riktigt praktisk cockerfrisyr....

Valle nytrimmad

Näste man till klippning blev Valle...nu är han klippt med maskin och har fått en riktig sommarfrissa....det var så att Nikki undrade om det var samma kille...noga skulle han i alla fall undersökas.

Nikki och Valle

Så i torsdags kom vår nya jourhund, Millie...en greyhound som är ?? man skulle kunna ha en gissningstävlan på färgen..tycker egentligen hon ser närmast brun ut...men ändå inte...så grå då kanske eller svart....

Milly kommer till Arlanda 19mars 2010

Hon kom i en av de nya burar som en snickare på Irland tillverkat för Neverneverlands räkning. Verkar ha fungerat bra, buren kändes i alla fall väldigt stabil..

Millie och Stefan på Arlanda 19 mars2010

Lite blyg...men ingenting lite smackos kan avhjälpa....

Millie och Luckan

Luckan kollar in nykomlingen....

Millie

Milli..så graciös.....

Millie


14 mars en solig helg

Är man glad eller är man glad att man har två kastrerade pojkar! Kastrerade killar är nog det bästa man kan ha! Hanhundar är ju ofta så himla trevliga och nu behöver man inte bry sig när det är löp...här är det nu 4 tjejer som löper.......

Vilket superväder vi haft! Sol och åter sol, fortfarande massor av snö trots att det börjar närma sig andra halvan av mars.

I dag var det riktigt kyliga vindar...längtar så efter våren nu, vill ha grus under dojorna och höra alla glada fåglar sjunga i skogen.

Så länge man håller sig på stigen kan man i alla fall gå framåt men så fort man råkar kliva av stigen i skogen är det fortfarande knädjupt med snö och vad värre är, så har det blivit skare.

 I väntan på våren ägnar vi oss åt lite snölekar.

Stenen

De står faktiskt på stenen hundarna, det kan man ju inte tro, allt är ju bara precis som böljande beroende på hur snön har lagt sig i drivor..lille man Paddy börjar bli riktigt duktig han också och fattar det där med stenarna. Upp , någon sekunds koncentration och så blir det godis !

Bella

Har kommit på det braiga med kongar, så i går blev det aquatoy kong letning  Lätta att slänga långt och så sticker det i alla fall upp ett snöre...för i skogen under snötäcket ligger det ett x antal bollar, 3 dummies och troligen en hel del små mjukisdjur...omöjliga att hitta, så ja just det vi väntar ju på våren...sen kan man bara hoppas att det som göms i snö...

Superkul är det i alla fall att leta aquatoykong...

Valle full fart i skogen

 

Valle i full fart ut....

Bella i apporteringstagen

Bella på väg in...lite krångligt att samla ihop snöret..men ibland lyckas hon..

Greta

Greta på väg ut...det gäller ju att inte komma sist...

Greta

Greta på väg tillbaka..

Bella

Mamma Bella....

Bella

Puh...tungsprunget....

Så hemgång, med några ganska lyckliga trötta hundar...

Långbeningarna får ju sina väglångisar, där går det faktisk att gå nu  tom i jumpadojor, fast man får gå fram och tillbaka, vår vanliga runda är inte plogad ...men men , det går ju att gå i alla fall .

Jägarkursen framskrider så sakteliga , eller i rasande fart känns det som och jag känner mig lite stressad över att missa på  teoriprovet...vi har i alla fall fått en tid, den 18 april ska vi skriva upp så det är bara att fortsätta plugga på...mycket som inte sitter och mycket som jag undrar varför man ska kunna..mycket går ju att slå upp om man skulle villa veta det..men men..nu är det bara att proppa huvet fullt med både nödigt och onödigt...


2 mars Snö och mera snö..

I går hade vi ruskväder igen...undrade lite om det går att fotografera ruskväder....

20100301 018.jpg

Det syns i alla fall att det snöar...blöt snö i stora flingor som lägger sig ovanpå den kalla ytan och det blir skithalt rent utsagt....hoppas bara att det inte fryser ovanpå det här blötvädret..och vad händer..i dag 2:a mars och 8 grader kallt på morgonen.

Undrar bara hur våra vänner rådjuren fixar det här och är det inte dags för lite invandrande fåglar snart...

20100301 032bella.jpg

Bella i snö...och mera snö.....och mera snö.....när ska det sluta....

20100301 022nikkigreta.jpg

Sen finns det ju en och annan som inte har ett dugg emot att det snöar blötsnö ...då är det bara kul att fara runt som en galning...hur kul som helst...

20100301 045nikkilady2.jpg

Visst har hon blivit fin vår gathund...

Hittade den här bilden som någon snäll människa lagt ut på Greyhounddata, så här såg hon ut när hon först kom in till PAWS på Irland som utlängd och oönskad ex-kappare.

Nikki när hon kom in på PAWS

Säkert magrare än man kan se på bilden..

20100301 044nikki.jpg

Här är hon nu..visst har hon blivit fin! Hon kom till oss i juni och är världens gosigaste..

Lustigt också att hon blivit så prickig! Så såg hon inte alls ut från början när hon kom..då var hela huden mest rosa.  (Varför stavas det rosa och inte råsa???)

Fick ju ändå bli en promenad och sen känner man sig ganska nöjd och slut...

20100301 008.jpg

Nej nu håller vi alla tummar och tår här för varmare väder...så här kan det inte hålla på. Lite tradigt blir det att gå i princip samma runda dag ut och dag in..kommer inte fram någon annan stans om man inte har lust att knäpulsa....

«mars 2010»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008