VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Januari 2010 Snösök

Vilken vinter..lite jobbigt att man inte kan gå var man vill men lite har man faktiskt vant  sig.

Tänkte på det i dag när jag tog ett race med moppen att allt är ju faktiskt mycket renare , hundfitarna har legat kvar en lång stund utan att bli fulla med grus och lera.

Tog med Skrållan, Bella och Valle upp i skogen och la ett sök i djupsnön. Tänkte att det skulle bli lite lättare med dummisar som är större än de små mjukisdjur jag brukar lägga ut.

Det blev en riktig workout i djupsnön..

Januari2010-01-30 024bella

Här full fart på Bella..

Januari2010-01-30 025skrollan

Skrållan hon bara ääälskar sök!!

Vinter sök Valle Skrållan Bella

Var kan dom vara?? Tungsprunget i all snö.

Januari2010-01-30 040valle

Valle kämpar på, skönt med den här kalla torra snön som inte gör snöbollar i pälsen på en gång..

Januari2010-01-30 041valle

Vilken sötnos..

Januari2010-01-30 035skrollan

Och så Skrållan så glad!!

Januari2010-01-30 043

Nu har i alla fall Skrållan hittat en!

Januari2010-01-30 053valleskrollan

Sen bestämde hon sig för att det hänger en i trädet också...

Januari2010-01-30 054skrollan

Januari2010-01-30 056

Skrållan är inte den som ger upp i första taget!

Januari2010-01-30 069bella

Bella  en stunds andhämtning

Januari2010-01-30 077

Var kan dom vara??

Januari2010-01-30 084sokganget

Slutresultatet...av 6 dummies kom tre med hem...trodde det skulle vara enklare med dummies som sagt bara för att dom är större, men när jag tänker efter...åh, hjälp det där svåra... så hänger dummisarna ute i carporten stelfrusna och luktar kanske mindre än små men varma gossedjur som har legat inne i huset... Hmmm

Resten av gänget fick en ordentlig promenadrunda på vägen och sen var familjen rätt nöjd....


Arlandahämtning mm.

Är trött på det här vita nu, vill ha barmark så man kan gå lättare och Luckan behöver få komma igång vid cyckeln.

Nackdelen är förståss att det blir skitigare inne, men inget går upp mot grus eller gräs under dojorna och så är det nåt man ska ha mellan tårna..men det var väl sand.

Har blivt en grej av att titta efter höga staket...det är mååånga industritomter och stora inhägnade parkeringar som har perfekta vinthundsstaket hmmmm... hoppas, hoppas att kommunen byter stängsel till våren på en stooor rastgård och sätter upp ett tvåmeters så att lilla N och polarna LL kan få jogga loss ordentligt.

En kompis i hagen

Det ska bli ny arrendator här ute på " vår" hage, ska höra med honom om man kan få ta en bit och bygga hundrastgård...vore ju helt perfekt i så fall.  Nya arrendatorn ska tillträda i mars är det sagt.

Har gått med i viktväktarna, 18 stycken på vårt lilla våningsplan på jobbet är med och lyssna noga...arbetsgivaren sponsrar, så vi behöver bara betala 500 kronor var.

Har syndat i kväll med semla, så kan vi inte ha det, så nu får det bli hårdköra resten av veckan.

Mer grönsaker, färska...dom är gratis!! Kostar inga points alls!!

Hade genomgång av alla klor och öron i helgen, ja det tog ju inte hela helgen men i söndags gjorde vi ett race...det funkar jättebra. Saga är fortfarande jätterädd men sitter ändå still och låter sig klippas bara men hittar henne....

Vår nyaste rekryt Paddy har anpassat sig perfekt till familjelivet här. Han gillar fortfarande INTE att bli lämnad men kan vara nere när man är uppe och kan vara ute och leka fast vi är inne så det tar sig.

Förmiddagarna blir dom ensamma, fram till tolv...funderar på att börja senare vissa dagar så man kan gå en runda med dom på morgonen istället men som det är nu är dom så vana att bli lämnade på förmiddan så de andra hundarna går och lägger sig när de ser att vi gör oss ordning för jobb.....tänkte att Paddy kanske skulle snappa upp lite av den energin...få se vad jag kommer fram till...

Arlanda hämtning 2010-01-25 002

Paddy och Lady knaprar nöt öra....

När jag var ute och la ett sök till Bella och Skrållan häromdagen fick han inte följa med utan var hemma med de andra, han var jätteledsen när vi gick men när jag var påväg tillbaka till huset hörde jag ingenting så jag vet inte hur länge han är orolig..och ingenting hade hänt inne i huset....man kanske skulle rigga en web-kamera..

I går kom det en ny liten irländare till Sverige, en liten spenslig sak utan ens ett uns underhudsfett på kroppen. De flesta rescues har ingen värme i kennlarna så all energi går säkert åt till att hålla värmen.

Arlanda hämtning 2010-01-25 003jasmin

Man en liten pigg sak var det....vi önskar henne välkommen till Sverige och vi önskar henne och hennes matte lycka till framöver.

jasmin2

Hon har inte blå ögon lilla Jasmine som nu ska heta Bell men blixten, den blixten....

Hittade den här damen också, en stray, inhämtad till Dunboyne pound och nu på PAWS...

ramona2

Man är ju inte riktigt riktig...det har nog alla fattat vid det här laget men åååhhhhh en sån fin hund...är man sugen eller är man sugen!!


Arlandahämtning

I fredags så kom dom då äntligen!!

Smilla en Springer spaniel/ Bordercollie mix.

Arlanda hämtning 2010-01-15 006smilla

Gäller att försöka få på ett koppel också.... och så en lurcher...

Arlanda hämtning 2010-01-15 008leika

Leika en lite äldre dam som i höstas hittades som stray och kom in till Dunboyne pound. Där har hundarna 5 dagar på sig innan de sätts upp på avlivninvslistan. Leika hade tur och fick komma till PAWS och nu har hennes nya matte väntat och väntat....så äntligen i går så kom hon då till Arlanda..

Arlanda hämtning 2010-01-15 001

Vilken liten flicka...och svinkallt var det...man får hoppas att de inte står på plattan ( utanför flygplanen) så länge...men snart kom hon i sitt täcke, som hennes mamma tagit med sig och då blev det en betydligt gladare hund...

Arlanda hämtning 2010-01-15 044leika

Hon provade tom. lite starter...Paddan var med förståss och hälsade nykomlingarna välkomna.

Jag tyckte det var fantastiskt att bara trolla fram ett täcke så där och så att det passade helt perfekt.  Leika verkar vara en helt underbar lite busig tjej faktiskt.....

Arlanda hämtning 2010-01-15 016leikasmilla

Leika, Smilla och deras nya foreverfamilies...

Smilla

Smilla, rätt mycket border i henne skulle jag tro...det är det som är lite roligt med dom här hundarna...vad är det förnåt....vad har man att förvänta....Smilla var lite blygare än Leika och det var ju inte så konstigt, hon var säkert helt slut. Hon hade haft en lång resa innan hon äntligen landade på Arlanda.

Smilla är bara dryga året men hittades med sina valpar, dumpad föertåss uppe i Sligo som ligger mot gränsen till Nordirland. Det syns på hennes päls, hon har den där typiska urfällda pälsen på en tik som haft valpar nyligen.

Alla valparna fick nya hem i England och Smilla själv får nu prova lyckan här i Sverige och bli norrländska......så roligt attt äntligen få se henne live!!

Arlanda hämtning 2010-01-15 010smilla Söta lilla Smilla.

Arlanda hämtning 2010-01-15 011leika Finaste Leika.

Vi önskar dom båda och deras familjer  lycka till här och hoppas de ska trivas tillsammans!

Nu ser vi fram emot nästa gäng...hoppas, hoppas så kommer det hundar redan på fredag!!

Här hemma har det inte hänt så mycket..den envisa förkylningen håller i sig, men i går blev det i alla fall ett sök( nallesök) åt Bella ,Skrållan och Valle.

Tänkte att jag inte skulle göra det för svårt men....en runda, så hade Bella plockat ihop 5 stycken som hon hade med sig in....

Så har vi bollekar i trädgården...den skulle varit längre...då hade man kunnat använt bollkastaren...

våra hundar 2010-01-14 058bollekar

våra hundar 2010-01-14 066nikkivallepadda

Vem är alltid först hur man än gör??????

våra hundar 2010-01-14 067nikki

Fast Bella ligger faktiskt inte långt efter och det finns alltid minst 4 bollar i omlopp så inte alla behöver fånga samma boll....men kul har dom, dom små liven.

Paddy ligger här och toksnarkar nu...han har haft race med Luckan i trädgården, nu på morgonen, runt, runt och lääänge springer dom.. så kul att Luckan har hittat en lekkompis.. 


12 januari vinter

Här har vi henne då våran Guldlock!

Bella och Nikki

Nu pratar jag om den svarta och vita som så snällt vilar sitt huvud mot Bella.

Det är ju lite retligt men man blir samtidigt lite full i skratt. Nikki kan ju fortfarande förse sig om man säger så..

Hon har en rätt förvirrad matte....8 skålar var uppställda i två snygga rader. Skålarna var fyllda med middagsmaten, den skulle bara få svälla lite först. Virrig matte håller sig i tvättstugan, och damsuger golvet där...så kommer frågan från husse...-"har du gjort i ordning hundmaten...det är öppet dit in" .. Ehhh, ja....hmmmm..

Tittar in i rummet. Nikki har käkat i 190 och är alldeles anfådd. Den första skålen Ladys, bara lite kvar,...den andra skålen Sagas lite mer kvar....den tredje skålen Nikkis egen...lite mer kvar...

Kom omedelbums att tänka på Guldlock och de tre björnarna..ni kommer väl ihåg sagan

Fortfarande lika vintrigt. Förkylninen kanske är något bättre men nätterna är hemska, fattar inte varför man blir tre gånger så hostig på nätterna.

Har varit hemma i drygt en vecka men för hundarna har det varit riktigt trist....inte en enda långis..måste säga att dom ändå fixat det bra.

Paddy&våra hundar2010-01-02 036

Fortfarande rör sig temperaturen ner mot 15 minus.....huga....

Nu vill jag bara bli av med förkylningen så vi kan komma igång....

Vet ni att det är kanske 6 veckor kvar till vår....känns bra att tänka på att vintern har ett slut. Ska nog tjuvstarta lite och köpa mig lite tulpaner. Älskar dom blommorna  


Svårt att bestämma sig!!

Tänk att det kan vara så svårt att bestämma sig..gjorde en " ny blogg" eftersom  jag plötsligt fick för mig att hemsidan annars kommer att ta slut...men Cybersite säger att, då ordnar vi det.... så här är den nu igen bloggen tillbaka på sin ordinarie plats.....

Torsdag 7 januari, fortfarande vinter.

Svårt att fatta hur kallt det har varit i veckan....det ska ju vara snö här bara nån vecka..sen brukar vi genomlida vintern med slask eller möjligen med frost, men det här...I går stod termometern på 

 - 25 grader...vad är det fråga om???

Nyåret hade varit en pest för lilla Rua. Folk nöjer sig ju inte med fyrverkerier vid tolvslaget heller utan man måste ju hålla på och värma upp en hel vecka innan och sen dagarna efter fortsätta med de smällare man inte hann med fram till nyår... Varför måste man???

Frram för dom där lyktorna som är som små varmluftsballonger istället, tänk att samlas ett gäng grannar och skicka upp ett gäng sådana och minnas det gångna året ..

Så på tisdagen kom lilla Paddy på besök och stannade hela dagen hemma hos Rua. Paddy lyckades liva upp den lite förstämda damen  Rua själv som inbjöd till lek!Här är dom, han svart som natten..bustigt värre blev det..

Paddy 273[1]

Paddy 278[1]

Dagen bjöd också på lite fotboll med lillextramatten....

Paddy 250[1]


Varför inte en gosstund i sängen efter allt ståhej! Mysigt..liten terrier Hua, Sandra, Paddy och Rua som egentligen är en killer när hon ligger i sängen, men Paddy, vem kan säga nej till lilla Paddy..

Tack Anki för bilderna från dagis

Blev flera turer till Husdjursmässan..NNL hade en riktigt fin monter...och så är det inte så ofta vi ses, så det är alltid trevligt, Nikki och Paddy var med i Söndags, Nikki på måndageftermiddan och så i går fick Nikki och Luckan hänga med en sväng.

NNL s monter

Montern riktigt fin var den.....och många var nyfikna och flera faktikt seriöst intresserade av vad NNL gör...

Här är beanisarna som säljs till förmån för föreningen..

Husdjursmässan2010-01-06 005

Luckan på husdjursmässan

Luckan i sitt nya halsband, snacka om att hon njöt av uppmärksamheten...ett tag hade hon 7 barn runt sig som ville klappa..Luckan på rygg mitt i smeten!!
Husdjursmässan2010-01-06 014luckan
Mera mera..hon får aldrig nog av uppmärksamhet!!
En annan fördel med cybersite...bilderna blir större!!

«januari 2010»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2009
  2008