VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

27 april

  Dagen i dag började också med frukost..det är ganska fullt kring frukostbordet och Luckan hade järnkoll där från andra sidan bordkanten

Frukost

LuckanLuckan

Hade fått för mig att jag skulle åka till Skavlöten med sukisarna i dag på eftermiddan. Det skulle vara Lure Coursing LC där klockan 18.30. Det måste dom ju tycka är jättekul!!

Åkte dit, anmälde oss, skrev på en ansvarsförbindelse att man tar ansvar för sin egen hund, provade ut munkorgar( de måste ha korgar för att få springa lösa eftersom de har specialdispens från jordbruksverket för de här träningarna),

Lady och LuckanFlickorna i munkorg.

Luckan tyckte det var helt OK att ha korgen på. Lady gillade den inte först och försökte ta den av sig flera gånger, så vi gick en sväng också för att värma upp, sen glömde hon bort den..Luckan med korgLuckan som tyckte det var så skojsigt med en massa människor som ville gulla och klappa, hon bara älskar allt sånt!

BananHär läggs banan ut, det är trissor med kullager i som man sätter ut i en form av zickzack , sedan låter man en lina löpa över trissorna, i änden på linan sitter det en stor tuss med plastband (luren uttalas lören)som fladdrar när man kör linan kors och tvärs över gräsplanen med hlälp av en liten motor  .

StartenHunden hålls och släpps sedan lös när luren passerar utan halsband, men med munkorgen på. Sen är det meningen att hunden ska tycka att det är jätteeroligt och spring som en dåre efter linan.....hmmmm

Lady var helt ointresserad, inte en muskel spändes i hennes kropp när hon såg luren komma...fick rådet att springa med henne efter luren...ja hon sprang i princip fot med mig banan runt. Det var ju inte riktigt meningen... fast....

PublikPublik..

AfghanpublikMer publik, den här hunden och fler med den var heltända på uppdraget, de står och skäller och skriker och vill iväg.

Lady tittade lite förstrött på aktiviteterna emellanåt men jag tror att mina hundar var mer intresserade av att det var en hund som sprang än av att det fanns ett byte därute.

Samtidigt kan man ju vara tacksam över att de går att ha lösa och inte lämnar sin matte och drar iväg. Att de faktiskt är ganska duktiga och oftast kommer på en inkallningssignal...började verkligen fundera i dom banorna när det började dröja en mindre evighet innan de fick in en av Afghanerna som bara hade bestämt sig för att han inte var klar med springandet.

Lady ville inte springa ifrån mig och kanske är det bättre så.

Luckan gjorde ett tappert försök runt två trissor,hon startade upp bra men sen kom hon på att jag inte var med...i övrigt tyckte Luckan det var bäst med alla klappar hon fick av alla trevliga människor som var där ..någon gång såg hon lite intresserad ut över aktiviteterna.

Gladast var dom när dom fick komma hem och få mat. Även fast de knappt sprungit en meter var dom helt slut av aktiviteten. Kan ju hända att intresset väcks när man blir vanare i miljön.

LuckanSlapp off.

luckanSkönt!!

LadyLady också hon helt slut. Kan ändå konstatera att lurecoursing inte direkt verkar vara nåt mina salukisar saknar och verkligen längtar efter..när man tar fram apporteringsföremål till en retriver så funkar det som regel av sig självt och dom spontanbär saker och blir nästan lite frustrerade när dom inte gjort det på länge.

Luren verkar inte ha samma betydelse för mina salukisar, då ska det kanske vara på riktigt byte då eller..fast bollar på baksidan är ju fantastikst roliga att jaga, och fjärillar, myggor, fåglar och ja...det mesta faktiskt, men luren....undrar om det funkar annorlunda på hemmaplan.

Har fått med mig en lure hem att prova med.

Men kul var det ändå att få kolla in den här typen av träning av Basenji,Saluki, Whippet, Borzoi en Faraohund och ett helt gäng Afghaner som var där i dag och så ett helt gäng trevliga människor och uppoffrande funktionärer. Tack för all suport!!


26 april!!

Hoppade över bilden på vitsipporna men nu är dom här, fantastikst vacker tid vi har framför oss!!

Borde lägga massor av tid på lydnadsträningen. Ska ju snart starta med Bella som avslutning på kursen är det tänkt..men ja--lite träning blir det mellan varven men kanske jag borde ta det hela lite mer seriöst.

I går blev det ett race runt i huset igen med dammsugaren, är ju så att ett helt gäng fäller, eller man skulle kunna tro att det är ett helt gäng men egentligen handlar det nog mest om Skrållan men hon har ju en så enormt tjock päls så  ja...det fick bli ett ordentligt bad i badkaret för henne i går.

Skrållan sötnosSötnosen Skrållan!!

Först var det Valles tur i badet, det börjar tyvärr bli dax för fästingmedel så då är det bad som gäller innan det sätts på. Valle har inget emot en dusch och läggger sig i badkaret. Han gillar också att ligga på rygg på "gräsmattan" och rulla runt på rygg så...det syntes på badvattnet..väldigt brunt var det.

Sen långprommis , det kändes som vi var ute väldigt länge. Greta,Valle och Skrållan fick vara kvar hemma för min tanke var att de  skulle få komma ut på lite hjärngympa.

Vet inte riktigt hur länge vi var ute men jag tyckte det var för varmt på vägen så det blev skogsrundan hem...tom sukisarna tyckte att det var i längsta laget i värmen tur att det fortfarande finns lite vatten i diken och pölar och faktiskt lite is kvar i ett dike inne i den mörka granplanteringen.

Så ut med de tres gäng. Tog med mig massor av små mjukisdjur hur skojsigt som helst...

Skrållan och Valle väntar på sin turHär väntar Skrållan och Valle på att det ska bli klart nånggång!! Greta har inte varit med förut så hon fick gå med i söket och se var jag gömde alla nallarna. När det väl kom igång dröjde det inte länge förrän Greta kom på vad det gick ut på..snabbt in så kommer det frolic..jättekul att hon fattade leken

GretaGreta på väg in med första nallen.

Valle full fartValle har hittat en!

Valle och GretaFull fart, hittar man inget kan man chansa..det kan ge utdelning ändå...Valle tar en chansning..

Skrållan och ValleSkrållan och Valle, lekte lite med ett fotoprogram.

ValleVarmt....nu har vi letat klart....14 fynd blev det + två nallar som Skrållan hittade som säkert har legat under samma träd sedan i höstas.

Greta varmtGreta är så väldigt lik....kan det vara Bella .

Greta och en pinnePaus med pinngnagning och mossundersökning, det var Skrållan som började, hon kan få såna ryck ibland och sätta igång och slita upp rötter och mossa...Greta undrar vad som kan finnas där under.

Greta i mossan

Nu så var det dags att champonera Skrållan. Hela badkaret blev fullt med hår och ja, Lady såg rätt skruttig ut hon också, de blir dammiga på nåt sätt,  så hon fick sig ett bad hon också.

Söndag.

I dag blev det en morgonrunda. Bella och Valle fick inte gå med på den rundan .Valle är en jätteduktig lydnadshund så han fick bli suporterklubb till Bella istället...ja, hade planer på att träna platsliggning.

Tog ut Valle och Bella när jag kom tillbaka och en ring med minidummisar. Tanken var att träna platsliggning men också närsökssignal. För att göra platsliggningen extra svår så började jag med den. Valle hade inga som helst problem med det, men Bella hade såna ortoliga dummieförväntninger. Hon lägger sig sakta men är skruvad som en fjäder.

Dom fick ligga i 4 minuter. När jag kommer tillbaka till Bella och ställer mig bredvid henne så bara exploderar hon och far iväg....värre än gubben i lådan...  lilla gumman..vi ska inte leta dummie ännu..

La ut ett närsök lite senare under promenaden. Satte Bella och kallade in henne, tanken var att blåsa stopp precis framför mig och sedan visa på närsöket men hon är ju så intensiv lilla Bella och lyssnar inte på stoppsignalen. Valle letar och letar men efter ett tag fattade jag att han letade nallar som vanligt, så vi fick leka lite med en dummie och sen letade han också dummie, de har verkligen näsa bägge två, jätteroliga hundar att utmana på såna här lekar.

Gör ett andra närsök ännu lite senare och stämplar in området ordentligt, nu så, funkar mycket bättre. Bella lyssnar både på stoppsignalen och på närsöksignalen verkar det.

Resten av eftermiddagen blev det softning, godisletning på baksidan och så lite extra bus...spolade Luckan med vattenslangen och sen var det helt obetalbart att se henne..vilket charmtroll!! Och så kan man liksom ramla fram och tillbaka genom tvätten och skrubba av sig utan att ramla omkull...slukisar är hur böjliga som helst.

Luckan i bustagenLuckan försöker få igång alla!! Lady låg på gräsmattan och bara rullade runt i godanro...

Bus

Bus

BusLuckan gillar att springa runt med grejer i mmunnen och så går hon fram och trycker upp grejerna i ansiktet på någon intet ont anandes kompis när hon blir bussugen, hon kan plocka grejer på promenaden också ett gammalt bananskal som torkat i skogen gick hon och bar på lääänge senast.

LuckanSen måste man se ut som en saluki en stund..fast det varar inte så länge....full fart igen!!

Mera bus....


19 april, helgen som gått

Det har ju inte varit jättevarmt men ändå har det känts riktigt skönt ute framförallt i lä.

I fredags blev det en riktig långis igen runt folkracebanan och i gräset på vägen upp hittade Skrållan på en död liten unge, trodde först det var en sork men nu är jag ganske övertygad om att det var en rävunge fast kanske bara några dagar eller högst en vecka gammal....det finns ju räv i krokarna men man funderar alltid när man gör såna fynd hur det hela gått till.

Stövlarna är nu utbytta mot jumpadojor på den här sträckan så jag provade på att jogga lite och ja, vart faktiskt glatt överraskad, har nog lite bättre kondis än jag trott faktiskt.....

Efter folkracerundan blev det en runda till runt "kalhygget" nu är det ju inte så mycket kalhygge längre, det växer så det knakar men det är klart en gång i tiden när vi flyttade hit var det storskog här och den är ju utbytt mot smågranar och sly så.....fast lingon blir det i massor på hösten och massor av härliga gropar finns det att plaska i....

Bellas vårdopp

Bella tar ett pinn race....och så resten av blötisarna.....

Godis

Härligt att vara ute och få röra på sig...Bella 18 april

Lördagen ja, för att inte dammsugaren skulle drabbas av stressymtom pga för få arbetsuppgifter eller begära uppsägning eller omskolning så var jag tvungen att ägna den lite tid under lördagförmiddan.

Lördagen bjöd också den på en promenad förståss och så klockan 14 skulle vi vara i Råsunda kyrka och uppleva dopet av lille Jakob.

Det är något väldigt speciellt med dop...fantastiskt vackert och känslosamt och så ska de vara döpta de små, in i den heliga kyrkan, annars kan häxorna komma och ta dom har jag hört....

Dop 18 april 2009Vattenytan rörde sig lite grann hela tiden, lite roligt att titta på verkade det. Här är underverket tillsammans med pappa, mamma  och gudmor och så har han en gudmor till som står strax bredvid.

DopVilken sötnos!!

Efteråt blev det smarriga sallader ( stort tack för det) och så kaffe och tårta och marispanen på Jakobs tårta var blå .

Stefan med Jakob i vagnen....Det blev en lååååång dag för lillkillen.Stefan och Jakob

Innan vi åkte släppte vi ut fåglarna och så var den lille blå undulaten plötsligt borta..vi letade och letae men nej, ingen fågel...fattar inte hur en blå fågel kan bli osynlig....resten av fåglarna flög med lite övertalning från Stefan in i buren och vi blev tvungna att åka i väg till kyrkan..så hemma igen så satt han där och väntade på att bli insläppt....ja....

Dagen i dag börjar med kloklippning, det är inte alla som tyckte att det var nån bra idé, så  promenad förståss, det blåste som sjutton runt knuten här hemma men nere på " hyggget" var det riktigt skönt. Så klockan 14. jaktträning.

I dag låååånga markeringar på en yta utan alltför mycket referenser, men hundarna kom helt rätt i vind och klarade markeringarna som var på linje förvånansvärt bra.

Markering 19 april 2009Carina står och kastar markeringar åt Casper, hon är därborta under pilen..

Elsa och BellaVilket håll ska man titta åt..Elsa och Bella väntar på sin tur.....

Elsa och CarinaElsa på väg att lämna av.

Elsa 19 april 2009Fikapaus!

Tyckte träningen funkade riktigt bra i dag, nu måste Bella och jag koncentrera oss på signalerna, stoppsignal och närsök och så gå tillbaka till fler minnesmarkeringar, den lilla loppan är alltför lätt i baken..

Sista bilden för i dag, ett helt fantastiskt sken på himlen...solnedgång!!19 april 2009

 


Onsdag 15 april

Vilken helg!! Det var så att vi tom var tvungna att ta fram badbaljan!!Bad 13 april2009

I början på sommaren eller när den första riktiga värmen kommer( som i helgen)  så blir hundarna alltid så påverkade..verkar som att det är lika dant varje vår. Sen är det precis som att dom vänjer sig lite vid värmen.

För småtjejerna var det säkert en alldeles särskild upplevelse, kan undra om dom kommer ihåg någonting från förra sommaren när dom nästan bodde i nämnda balja och gräsmattan blev ovanligt grön och fin av alla vattenbyten.

Bad 13 april 2009

Valle bara älskar att busa med vattnet han också, men helst ska det vara en hård stråle på vattnet...

valle

ValleHärligt!!

Förra måndan var vi på kurs hos Eva Thorén i Rimbo, det var riktigt givande och det kändes som att vi äntligen kanske hittat en förklaring till Bellas lite förvirrade sökmönster.

Kanske är det så enkelt att hon  inte lärt sig diskriminera " gamla" legor Hmmm...

Insåg att jag måste träna söket seriöst med henne om vi ska komma vidare så...nu blir det inga mer skojsök för henne på ett tag.....jätteroligt tycker Valle!! Nu har han fått blivit Skrållans sökkompis när jag lägger ut mjukisdjur att leta efter. Valle har ju lekt den leken många gånger förut men nu blir det ju hans tur ofta...han tycker det är stenkul!!

Lite synd att jag inte hade kameran med mig ut bara, fast honom och hans entusiasm måste man nästan filma för att se.Bäst är ju att uppleva den live förståss.

Satte mig på en sten och så vill jag att han och Skrållan lämnar mjukisnallarna i handen på mig när dom hittar dom i utbyte mot en godis.. Valle kom snart på vad jag ville trodde jag...reste mig från stenen efter  att han lämnat av några gånger och gick ut i sökområdet...Valle hittar en nalle, springer förbi mig i full rulle och bort till stenen där han spottar ut nallen....ja, man blir så full i skratt....man vet aldrig riktigt vad hundarna uppfattar av vad man försöker få dom att förstå

Spår blev det i helgen också åt både Saga och Greta, de har väldigt olika sätt att jobba men är riktigt duktiga bägge två. Saga fick sin godisburk på slutet..mums..spårslut

Saga, verkar ganska nöjd med sin insats...Saga 13 april 2009

Kolla näsan, det är ju helt fantastiskt vad en hund kan snoka upp!!

Saga

Det har blivit många långa promenader ..då behövs mer vatten och mer relaxtid på gräsmattan....snart så är det en gräsmatta...

Törstig?Saga och Valle

GretaEn blöt Greta!

Och så mamma Bella och ja, varför inte en boll, hon är som galen i bollar!!

Bella med bollVar på lydnadskurs med Bella i går i Roslagen. Som avslutning på kursen ska vi tävla officiellt...hmm var tvungen att träna lite ingångar med henne i dag. känner att det är position och ingångar som vi har mest problem med eller ja, som vi har tränat minst..Bella fattar fort bara jag lyckas förklara så..kändes hoppfullt idag på eftermiddan..ingångarna har redan blivit bättre.

Vi provade på budföring i går också, riktigt kul, tränade på ett sätt som jag aldrig varit med om förut och hundarna tyckte det var superkul.

Tog en riktig långis efter jobbet idag med Bella och hennes flickor, det är inte klokt vad mycket vatten det finns överallt. Tjejerna bara rusar från pöl till pöl!

Sukisarna fick gå  med i snöre och sen ja sen var det äntligen Valle och Skrållans tur igen....suuperkul....nallarna var på riktigt kluriga ställen i dag...


lördag 4 mars veckan som gått.eller som gick...gick den?

Man kan ju undra om veckan verkligen går, den försvinner ju egentligen aldrig, det som hänt och det vi minns av det stannar ju kvar hos oss, det blir mer som en tidsaxel...ja, jag vet inte...

Förra lördagen var det utställning i Norrköping ( har ju skrivit om det på resultatsidan). Verkligen kul att ses...det är själva grejen med utställningar tycker jag..och så gör det ju inget om det skulle gå bra också förståss  Nu blir det nog inget förrän Avesta för flattarna och innan dess blir det nog läge att åka till Österbybruk med salukisarna.

Cenzo

Söndagen var vi flytthjälp så den dagen var också fullbokad. Skönt att husse var ledig sen på måndan med doggsarna.

Härligt väder har vi fått, en skön långis blev det på måndag eftermiddag och vad är det som har kommit till Skepptuna?? Fyra stycken Tranor!! Fantastiskt att se dom

I tisdags hade vi vår tisdagsträning..tog med mig Skrållan ut, hon har tempat ner lite  och har inte riktigt den drive jag skullle vilja se, men samtidigt är hon en klippa i söket. Även om det inte går i 190 så jobbar hon bra och systematiskt, till skillnad då från syster yster som hinner springa 10 gånger så långt men inte alltid hittar så mycket mer för det.

Det är jätteroligt att vi bivit en liten träningsgrupp, jakten står oftast på schemat men nu börjar det dra ihop sig till lydnadstävling så kanske att vi kommer att fokusera om  tisdagsträningarna lite....

Efter tisdagsträningen tog jag ut Bella så att hon också fick gå ett sök, och så bada förståss.

GretaGreta och Bella börjar med ett bad!

BellaBella efter söket.

bella i helfigurHärligt att vara ute!

Greta och BellaDotter och mor!

I onsdags blev det en gemensam promenad med hela gänget. Det var ett tag sedan vi gick tillsammans hela familjen. Skönt! Nu är det vatten överallt och faktiskt bitvis ganska skitigt även på visa stigar i skogen.

Lady lyckades göra illa sin trampdyna, ni vet den där som sitter en bit upp på benet. Det är en djup skåra tvärs över ,det  blödde ganska ordentligt...ja, hade precis gått och reflekterat över att det var läänge sedan vi var till veterinären.....

I torsdags lydnadskurs....Bella är riktigt duktig tycker jag, träningsfrekevensen vad det gäller lydnad är ju inte precis på topp..nu måste vi få till ingångarna och läggande under gång, sen så...är vi nästan startklara....

Så i går, en extra ledig dag!!!! Härligt!! Klart man inte kunde hålla sig ifrån spårskogen då!

La ut ett spår till Saga och ett till Greta. Längre och krångligare än vad de fått gå förut. Det är så konstigt..Greta är ju den som är livligast men i spåret går hon sakta och koncentrerat, riktigt duktig har hon blivit, så pass att det känns som att man snart skulle kunna anmäla..

Så Saga som är den lugna hunden...bara hon fäster ordentligt på spåret så blir det full rulle, kom på mig själv med att gå  bakom henne och tänka på annat, så det måste ha gått väldigt bra, men framme vid klöven vill hon inte ha den...det går inte att få henne intresserad på nåt sett..kom på att det var så med mormor Candy också, hon spårade gärna men då hade jag en skål pannkakor eller så i slutet. Ska se till att ha det till Saga också.

Så blev det ett sök åt Bella och Skrållan och då kom jag på det!! Skrållan spottar alltid på prov men aldrig på träning brukar jag säga......på prov har jag alltid extra  gott godis.

I går hade jag extra gått godis och vad händer, hon spottar...tur för henne! Nu ska vi alltså ha extra gått godis även på träning så att hon inte spottar bara för det.

Nu får vi se vad dagen i dag har att erbjuda!  

«april 2009»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2008