VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

14 december

Vad har hänt här då?

I går blev husse invigd i jägarlivet på riktigt, han sköt sitt första rådjur! Spännande!!

Kul också att det gick bra, skottet tog där det skulle. Kan ju kännas skönt för självförtroendet. Nu är det ju så också att husse faktiskt tränar en hel del på själva skyttet och har blivit riktigt duktig på sin nya hobby.

Det är suveränt gott också med rådjur känns på nåt sätt bättre att äta ett djur som haft det bra i skogen medan det levde än ett djur som stått i någon massuppfödning för att sedan skickas under stor stress till ett slakteri. Eller??

 

Lexus!!

20 september Lexus i profil

Mycket har hänt här. Lexus kom hem i torsdags kväll. Redan samma kväll kom det en trevlig Umeåbo och hälsade på. I fredags fick Lexus gå ut på en runda med syrrorna, ett race på en timme i skogen, sedan var det dags för kloklippning och så...resa till Umeå.

Lite märkligt blev det då han fick sitta i framsätet i nya husses jobbarbuss men ja, resan hade gått bra och nu håller vi tummarna här för att det ska fungera för den lille mannen. Han är full av livsglädje och energi och behöver verkligen en familj som vill ha hund som hobby.

Viktor. ( gillar det här gamla kortet på honom)

16juni vf VIKTOR

I fredags träffade jag Viktor också som hastigast, vi gjorde en veterinärbesiktning inför försäljning. Han var som vanligt hur cool som helst och stod och lutade sig mot veterinären. Nu är det gjort och allt verkar fungera utmärkt i hans nya familj.

Ni är jätteduktiga med honom tycker jag och jag känner mig inte det minsta orolig. Vi hade en lång diskussion innan han blev såld och dom har nästan tjatat sig till Viktor. Det är svårt när man haft en kille kvar så länge, en kille som man verkligen gillar helskarpt.

Det var ju en och annan som hjälpte till att få mig att förstå att ja, för Viktors bästa så är det klart att han ska flytta, det är ju så, det är lite svårt att hinna med att träna alla.....

I förrgår var Saga inte riktigt kurant och ville inte ha frukost, i dag är det Greta som inte ville ha frukost.....man undrar ju, vad det är...förhoppningsvis är det nåt tillfälligt som går över lika fort som det kom...det är ingen som är dålig i magen..kan dom ha fått i sig nåt ute....

I går var det spårträning för tjejerna. Saga gick på viltspåret för första gången, Hon spårar egentligen bäst vägen fram mot blodstarten. Då är hon väldigt ivrig,( denna del är ju egentligen ett personspår om man säger så)  så stötte hon på blodbörjan och det blev tvärstopp, undersöka, undersöka..hmmm så gick hon på det och fortsatte det blodade spåret..kul! Det är första gången Saga spårar ett blodspår utan att tveka, men klöven, nej den är inte rolig så vi får nog ta en burk pannkakor eller nåt som spårslut.

Så Greta, ett lite längre spår med två vinklar. Koncentrerat, noga...helt klockrent...hittar klöven och bär den hela vägen hem...KUL!! Känns verkligen som att hon är på gång!!  


måndag 1 dec

Hallå!! En och annan hör man redan säga, tänk om det blir en vit jul ändå..HALLÅÅÅÅÅÅ!!!!!!

Här kommer en påminnelse om hur det såg ut så sent som för bara en vecka sen......känner inte att det är nåt jag önskar mig till jul!

Här kom vi inte ut, vi var helt insnöade tills ploghjälpen kom hem och kunde ta ut traktorn på måndag eftermiddag, och hundarna, helt omöjligt att ta ut hundarna , ja ta ut dom gick väl bra , men var går man när snön är knädjup eller mer..... ett evigt pulsande och kämpande blev det....

Så här såg det ju ut!

Första snön 2008 25 nov

.valle 25 nov 08

Valle i snöyran, efter en stund har han så stora bollar att han inte kommer fram stackarn....

Valle

Promenad i snön 25 nov 08

Riktig mycket snö kom det, och det fortsatte bara snöa....SalukisarnaSalukisarna 25 nov 08

Salukisar är riktiga allvädershundar, inga stora problem med framkomligheten här inte.

Salukisar älskar snö

Bella

Bella älskar också snö,..................att dyka i efter snöbollar.....................

 

Bella gör ett snödyk

Skrållan snöbadar

Skrållan vill inte vara sämre, hääärligt att bara åka runt med huvet under snön.

I snön

Några små snötroll.....

Vem var det egentligen som inte ville ha snön..ja...husse har inte protesterat så det var väl bara jag då.......

«december 2008»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari