VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

16 september

Nu får jag nog ta och skärpa till mig vad gäller bloggen. Duger inte att skriva en gång i månan...

 Jaktprov

Sen sist har vi varit på jaktprov Bella och jag. Först ut var Stockholmsprovet. Vi har ju inte precis övertränat så jag tycker hon gjorde ett riktigt bra jobb.

Vi har lite problem i söket där Bella lätt blir lite överengagerad och glömmer bort fåglarna lite. Hon hade lite för mycket spring i benen för domarens smak och så hade hon lite svårt att se ibland vart hon skulle gå med fågeln, vem hon skulle lämna den till...blir svårt för hundar som inte är vana vid publik när publiken står överallt. Både bakom och vid sidorna av mig som förare och sen bakom publiken är det en ladvägg.....

Domaren skulle vilja se att hon verkligen går ut och letar efter något, det skulle jag också vilja se. Satte igång och tränade med fågel närsök...och så har hon fått följa med mig ut när jag lägger ut fåglarna i det större söket så hon vet nu att dom är gömda.

Bella och Elsa augusti 2008 M31 augusti Stockholmsprovet M

Bella och syrran Elsa, båda flickorna fick varitt 3:e pris med sig från Stockholm. 

Nästa jaktprov för oss blev Eskilstuna. Kan säga att träningen snabbt gav resultat. Bella gick verkligen ut och letade efter något. Hon var jättefokuserad i sitt arbete men lämnade en tårtbit i söket som hon aldrig sökte av......jag är övertygad om att det inte fanns något vilt där heller....och så fick hon vind på markeringskråkorna och tog sig åt det hållet istället om och om igen eftersom hon aldrig hittade dom( figuranten var där och plockade upp om)...men jag känner mig jättenöjd med hunden. Stannade inte och väntade på priset eftersom domaren blev så störd över den oavsökta tårtbiten så någon etta blev det inte.......vi kommer igen i vår......

Högbobruk

Var på SvVk utställning i Högbo bruk utanför Sandviken med mina småtroll, salukisarna. Det var en kall lite regnig dag och många var dom ouppvärmda hundar, som inte ville visa domaren några vackra rörelser.

Försökte gå och gå med Lady så att hon inte skulle se alldeles stel ut.

6 september Högbobruk MI väntan på deras tur... 

Först ut var Luckan, jag tyckte hon kändes ovillig att medverka. Tror kanske att hon var lite trött också för dagen innan hade vi varit på en riktig superlångis, lite dumt kanske. Hon stod och lutade sig mot mig och krånglade. Efter en stund gick det bättre men man har ju inte så många minuter på sig i en ring. Hon slutade ändå som tvåa i sin klass, hon är ju fortfarande junior.

Lady vann öppenklassen och fick ett CK, hon var jätteglad och tycker numera det är riktigt skojsigt med utställningar, domaren tyckte hon hade bästa rörelserna och att det var därför hon vann, sånt är ju extra roligt!

Nu blev det ju lite spännande, nu hade vi faktiskt certchans.....men vilken championklass!!

En stor grupp med supersnygga hundar...klart att domaren inte kunde plocka bort alla dom i bästa tik....vi blev oplacerade och certet gick till juniortiken, en jättesöt liten tjej.

Får se om vi ställer nåt mer i år...........

Valputställning 

Premiär har det varit på Vallentuna brukshundklubb, en inofficiell lagom avslappnad utställning med trevliga funkrionärer och en jättetrevlig domare. Beömningen tog sin lilla tid men när man väl själv är i ringen så känns det bra att domaren tar sig lite tid. Hon verkade verkligen ta sitt uppdrag på allvar.

Valparna skötte sig utmärkt. Dagens värsta var nog resan dit, fy för att åka bil och i bur också, i mattes bil...högljudda protester....men men, hur ska vi annars komma fram....

Domaren gillade verkligen valparna och lilla Viktor som aldrig varit hemifrån tog det hela med ro, skötte sig utmärkt i ringen och blev BIR valp. Vi var inte helt utan konkurrens utan det fanns några till riktigt fina valpar som vi konkurrerade med , så, ja, då känns det faktiskt lite extra roligt när det går bra.

Frasse blev 3:a, men både jag och Stefan tycker egentligen att han är bättre konstruerad än Victor, han har ett bättre förbröst som det heter....ska bli så kul att se dom om ett år eller så när dom har börjat på att växa klart.

Extra roligt att Saga placerade sig så bra... hon gled in på en 2:a placering,nu är det bara att öva, valputställningar är toppen till det. Lite onödigt kallt blev det under eftermiddan,vi blev kvar länge eftersom Viktor skulle in i BIG finalen och så hade lilla Wachteln Hampus ett jättesent startnummer.

Han är riktigt snygg men tyvärr, tyvärr så var han öm i en trampdyna och började halta i gräset.

 14 september ringside Original                  Inget är som väntans tider, så småningom blev Viktor och Greta så trötta att de också ville sova i buren. Perfect med ett ställe att krypa undan på.

14 september Frasse och Carina i ringen OriginalCarina och Frasse

14 september viktor i ringen OriginalViktor visad i trav.

14 september big final OriginalViktor BIG 4          Just när han sov som bäst i sin bur var det dags för BIG final. Han sov ganska djupt så jag fick försöka tippa runt honom så att han vaknade. Han hann aldrig kissa utan det var bara rakt in i ringen och han var suuuperduktig och hängde på mig runt.....vilket uppvaknande..korv!!!

KURS

Vi går på kurs också, jag och Cornelia. Riktigt roligt är det. Det är en sorts förebyggande tävlingslydnad, tanken är att man efter termin 2  ska kunna starta i ex lydnadsklass 1.

Snart börjar Viktors valpkurs........

«september 2008»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari