VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

22 augusti

I dag  tog jag med tjejerna på en lingonrunda. Finns inget så gott som hemgjord lingonsylt, den passar till...ja nästan till allt!

Förra hösten flängde man runt på jag vet inte vad, massor med prov antagligen och tog sig aldrig i kragen att plocka dom där lingonen. Herrregud, det finns ju pannlampa om det skulle bli för mörkt efter jobbet. I dag hittade vi dom i alla fall, härligt, nu ska vi plocka massor.22 augusti lingon Original

Tjejerna roade sig inte precis på egen hand,Skrållan och Cornelia sitter bara och tittar på mig när jag plockar. De har djupa funderingar över vad det där egentligen går ut på.

Blåbär plockar Skrållan åt sig själv, då ligger hon i riset och mumsar och äter, men lingon.......

22 augusti Skrållan och Cornnelia MSå här sitter dom tjejerna medan Bella roar sig med att bada och så hittade hon en pinne att ha brottningsmatch med.....

22 augusti Bella med sin pinne MLite måste man ju gå mellan lingontuvorna och då gäller det att stå på fullt ut, och vad vore livet utan alla dessa pölar.

22 augusti,tjejerna vid pölen Original

Så väl hemma bytte jag gäng medan Stefan började med middan, perfekt!!! Tog Valle och Greta på en liten tur, fast Valle tog nog en ganska så lång tur..han hoppades säkert på att hitta Skrållan som snart är inne i sitt höglöp någonstans i skogen, spännande dofter fixade ettt långt alldeles naturligt jättespännande spår till Valle.

Och så hittade vi dom, dom gula!! Skogen fullkomligt kryllar av svamp!

22 augusti kantareller Original


21 augusti

Den där kameran har en förmåga att ligga i byrålådan för det mesta...

Träning med fågel 

Hade i alla fall en riktigt bra träning med fågel i veckan. Carina med Elsa och jag med Bella.

Bella är så explosiv. En härlig hund att jobba med. Hon är snabb i sina upptag och nu börjar hon komma ifrån det värsta springandet hon höll på med ett tag och koncentrerar sig mer på att leta djupt med näsan. Vi måste träna mer markeringar i form av minnesmarkeringar så hon lär sig att vänta på sin tur.

Har det gått en markering har hon den i bakhuvet på något sätt och blir då lite slarvig i sina inlevereringar tills hon får gå på sin markering. Hon är jätterolig att jobba med, vill få till lydnaden så att den blir hundraprocentig så jag inte behöver gå och fundera över var hunden är när vi kommer i en provsituation.

Svamp!!

Nu äntligen har vi också hittat ett gäng, gula fina kantisar, inga mängder men, nu är dom i alla fall på gång här med.....

Hässlö

Onsdag kväll och träning igen på Hässlö.skulle försöka med kurva först och raksträcka sen denna gång. Då är det tänkt att hundarna ska se att det svänger på en gång.

Stefan fick släppa Lady och jag skulle försöka ta mig till målet och vara där före hunden så att hon inte lär sig att vända. Dom får heller inte hoppa över det låga staketet som haren går på in på innerplan, då blir det bara kaos.

Stefan släpper Lady mitt på ena långsidan, hon hakar på "haren" ner till första böj men stannar mitt på kortsidan. Killen som skötte haren saktade in den och körde den lite ryckigt,för att väcka intressse. Jag springer som en galning tvärs över gräset för att få henne att fatta att hon ska i den riktiningen.

Yes, hon hakar på igen och springer till harstoppet....Nu har hon sprungit ett halvt varv! Känns stort och långt om man skulle få henne till att haka på ett helt lopp. Enligt suportergänget på plats så kommer de, man ska inte ge upp...känns ändå ganska långt och man inser att hundarna måste vara i bra kondition för att orka hålla i ett helt lopp.

Hässlöbanan salukirace Original

Så var det Luckans tur, tänkte att om Stefan släpper henne också så går jag och Lady till harstoppet... Vi stod bakom startboxarna på kortsidan först och pratade och Luckan vet ju att vi var  där. Stefan går iväg med henne och släpper henne, hon springar kanske fyra galoppsprång efter haren, vänder sen och springer dit hon har sett mig och Lady senast,bakom startboxarna....

Man så kan det vara säger suportergänget, det kommer.....känner att vi får träna hemma på själva hargrejen med henne.

Skytte

Så i dag en tur till skjutbanan. Det är såååå himla roligt med skytte. Lite frustrerande när man inte träffar som man skulle vilja, men det är ju bara övning, övning som gäller...

Kul också att göra någonting som båda jag och Stefan tycker är jättekul.

Trevligt sällskap hade vi också av Carina och Boris, lite skytte, lite fika, lite skytte igen, ömsom sol ömsom regn. 

Det blev trappbanan , lerduva, lite kul att tävla mot sig själv. Räkna träffar och försöka slå i alla fall sitt eget rekord. Nån annans är det svårt att slå i dagsläget.  Boris hade med sig sin 222:a en sån har jag aldrig skjutit med, Fick prova några skott på en annan bana med den. Svårt, svårt skytte, men några stackare träffade i alla fall tavlan.

Målning

Hur många timmar tar det att måla ett vardagsrum?? Hade en bild i huvet hur snabbt och enkelt det skulle gå,men det är bara att konstatera, det tar tid att måla.

Kanske kan man säga att halva rummet är klart, fast fönstren ska målas om igen och igen.... det måste ju läggas spår också och plockas lingon, och kanske nåt blåbär , och svamp och träna lite apportering och lydnad, snart är det dags för kursstart och jaktprovsstart.......så man får måla vidare när tid finns.....

 

 


17 augusti 2008

I går la jag ut ett blodspår till Skrållan som hon skulle få ta i dag på morgonen. Det blir ju lite svårare när man väntar över natten. I vår skog blir det alltid mycket viltstörning i spåret och dessutom hade det regnat en del under natten och morgonen...men men  Skrållan är nästan född till spårhund, så lugn och metodisk, funkade perfekt Jätteskoj.

Så vid 13-tiden bar det iväg till Västerås. Valle fick hänga med . Förhoppningsvis skulle vi kunna träffa på Agneta Valles uppfödare som har hans bror Razzel.

Annars var tanken att Lady och kanske Lucky skulle få pröva på att springa efter " haren" på hundkappbanan Hässlö i Västerås.

Först var det en del lopp, 12 stycken om jag inte minns fel, med både Greyhound, Whippet och Saluki. Kul att se dom här snabba hundarna verkligen sträcka ut.

Regnet det bara öste ner. Vi stod först och tittade en del på tävlingarna. Nedan en av prisutdelningarnaHässlö greyhoudrace M

Så tog vi en fika och sen hittade vi på Marita som har Ladys syster Illusion. Dom har hållit på ett tag och var med och tävlade i dag.

Hässlö Ladys syster Illusion OriginalIllusion.

Så i ösregnet dök Agneta och Razzel upp gåendes från Västerås brukshundklubb som inte ligger så långt från Hässlö. Kul att träffas Agneta och att  få kolla in Valles lilla duktiga bror...6år har dom hunnit bli pojkarna.

Agneta och Razzel, Stefan och Valle.

Hässlö Valles bror Razzel med matte Agneta MHässlö Valle och husse M

Fick massor av råd och tips av entusiasterna inför vårt första försök. Jätteskönt när det trots ösregn kan vara så trevlig stämning. En och annan tapper utan regnkläder frös säkert regält i de våta kläderna.

Vi skulle idag köra en raka och en kurva bara för att se om Lucky och Lady överhuvudtaget var intresserade av att gå på trasan. Lady verkade ganska snabbt fastna för motorljudet på den lilla motorn som driver haren och fatta, att när det lät så där, då var det någon sorts aktion.

Man tränar i början utanför startboxarna och håller bara i hunden med händerna så att man snabbt kan släppa. Bägge flickorna hakade på när haren drog förbi men bägge två släppte i första kurvan ungefär som att haren försvann när den åkte runt kröken, så nästa gång ska vi börja med kurvan så att dom lär sig kurvorna.

Hässlö Lucky provar haren Original

Här står jag och håller Lucky inför hennes start, vi väntar på att haren ska komma runt böjen och precis passera oss då är det dags at släppa hunden.Nedan är det Ladys tur. Motorn till haren är den lilla manicken som sitter på räcket på den övre delen av räcket i högra bildkanten.

hässlö, Ladys start Original

När det sprungit sin raksträcka och som sagt tappat haren redan i första sväng så gick det minst lika fort tillbaka till matte.... 

Kul var det, vi återkommer..tack alla för suporten.


12 augusti

 Viltspår

Var ute och la höstens första blodspår till Skrållan tillsammans med Cornelia. Cornelia spårar ändå inte..så hon fick en skogspromenad och fick funka som spårstörning medan jag la själva spåret, långt kompliserat med flera oblodade vinklar och en spetsvinkel.

Så la vi ett superkort spår till Viktor också. Han fick gå det nästan på en gång...nosar lite,går några steg, nosar lite....några meter längre fram hittar han klöven, vilken lycka, superspännande.

Viktors första viltspår M

 Funderade över om jag skulle ta spåret samma dag med Skrållan eller dagen efter men , det var så länge sedan vi spårade så....hon fick prova på att gå det samma kväll.

Tja Cornelia kan väl hänga på tänker jag, har en bild i huvet av hur hon i alla fall bara kommer att springa ikring i skogen igen och inte bry sig om spåret  

Men vad händer,jag släpper henne och hon rusar före och tar upp Viktors spår !!!Där finn ju nu tyvärr ingen klöv. Gick hem igen med Cornelia, vi får ta ett spår tillsammans en annan dag.

Skrållan spårade klockrent, det gick bättre och bättre ju längre hon fick hålla på . Vid sista vinkeln som var en riktigt svår spetsvinkel blev hon lite frustrerad , gnällde till och löste sedan problemet galant.

Väl framme vid klöven blir hon såååå lycklig, försöker slita den av trädet och sedan vill hon rulla runt på den, gnaga en stund och sen ska den bäras ända hem.....vilken mallgroda.

Det är ju fortfarande väldigt varmt stundtals så lite badbud blir det fortfarande.

12 augusti badbus M

Någon har hittat en råtta i trädgården och jakten är i full gång

12 augusti jakt på råtta Original

Roslagens brukshundklubb

I går fick Greta åka med till busklubben, inte helt kul att åka bil men det gick hyfsat bra. Cornelia och Zickan skulle göra sina antagningsprov till lydnadskursen De ska kursa på tisdagar...det var inte alltför blodigt prov, följa i snöret, inkallning, nedläggande och en nej övning.

Alla godkända..2 september är det dags.

På hemväg tycker jag att bilen driver så dåligt framåt...PUNKA!! Fy bubblan, ringer min prins som kommer på sin röda springare och fixar dit ett vinterdäck så att bilen kan köras hem...kanske går däcket att laga, får se vad verkstan säger i morgon...

Morgonen i dag började med att jag efter att ha gett hundarna frukost vilade en stund till...hade glömt ställa undan säcken med Skrållans lightfoder, en hel del var ju taget men...när jag kom upp igen tyckte jag att valparna såg väldigt runda ut runt magarna..hmmmm....så hittar Stefan den urätna fodersäcken!! Nu var den inte full från början med dom hade ätit så mycket att dom faktiskt lämnat lite i botten på säcken och då, ja då har man ätit mycket när man är flat...så någon lunch, nej den var nog bäst att ställa in.

Valpkurs

I kväll var vi iväg till Almunge på valpkurs. Stefan och Saga och jag som medföljande matte, roligt intressant och mycket givande kurs.

Stefan och lilla Saga som bara gått i koppel en gång förut och bara åkt bil en gång förut( till veterinären) skötte sig utmärkt. De var jätteduktiga tillsammans!!

Sedan var det en som sov tungt. ( lilla Saga alltså)....

12 augusti jaktkurs Original

En glad och inte så lite mallig husse...


9 augusti

I morse bar det av tidigt tidigt till Askersund och SKK:s Internationella utställning med Lady och Luckan. Visst, långt att åka men jag tycker nästan det gick bättre dit än hem. Kände mig mycket tröttare på hemvägen.

Väl framme var det till en blöt gräsmatta på en idrottsplan. Dom där tygdojorna går nog at vrida ur.Det tar alltid en massa extra tid med parkering och innan man hunnit samla ihop alla grejer och faktiskt befinner sig vid ringen..lite sressat är det alltid men vi hann faktiskt med lite marginal.

Luckan var först ut och placerade sig 2:a i sin klass. Lady ställdes för första gången i öppenklass och kom tvåa i sin klass efter sin syster Jessie som sedan också fick certet från bästa tikklass.

I och med det championat!! STORT GRATTIS TILL CHAMPIONATET JESSIE OCH CARRO!!

Vi gick ifrån ringen i dag eftersom vi gärna ville se lite flattar också, träffa Zickan som i dag blev 3:a i sin klass med CK!!!!STORT GRATTIS TILL CK:t!!! Snyggt sätt att avsluta unghundskarriären.Också Zencos mamma,pappa och plastbrorsa fanns på plats,Grattis till HP:t Musse!

Hoppas nu att vi inte missade att vi skulle vara med i någon uppfödargrupp!! Hade så mycket annat i huvet så jag glömde bort att kolla upp det. Tror att domaren föredrog mindre smidigare hundar än dom jag hade att visa upp.

9augusti Lång väntan Original

Mycket väntan blir det! Skönt att kunna vila ifred. Lady och Lucky till vänster, Hampus och Elsa i mitten och så lilla Zickan.

9augusti Vad tyckte domaren egentligen Original

Vad tyckte den där domaren egentligen..här gäller det att tänka till...

Tog en tur in till Askersund..kul att se om det var som jag mindes det som liten då man ibland var in till Askersund som hastigast då farmor bodde strax utanför i Ingelsby. Askersund verkar nu vara en riktig turistmagnet med massor av mysiga affärer och restauranger efter de små gatorna och hamnen.

9augusti Askersund Original

Svängde förbi Ingelsby. I tegelhuset bodde farmor när jag var barn och där var vi flera påsk och sportlov och pysslade, spelade spel och åkte skidor och matade Ignells ardenner Docka med äpplen. Det gick utmärkt att åka spark på vintrarna när den mysiga grusvägen var belagd med is och bada i sjön strax nedanför huset om somrarna.

Vi kallade henne Maj, hon bor kvar i sin lilla stuga än fick jag veta av min kusin som var hemma jag tittade in. Han har restaurerat det andra gamla huset på farmor och farfars gård och bor i det gamla 1700-tals huset. Tegelhuset bebos nu av en annan familj då farmor och farfar är borta  sedan många år och huset är sålt.

Nedan Majs stuga.

 

 9augusti Majs stuga Original

Maj  brukade skura mattor på bryggan vid sjön ( det var i alla fall det vi fick höra som barn)så i bland var det verkligen såphalt på bryggan!! Gå försiktigt på bryggan och se upp för ormen!! Det bodde en sån nere vid sjön också...

9augusti Ingelsby vägen ned till sjön Original

Vägen ned till sjön.

9augusti Farmors hus Original

Farmors hus, strax till höger om det går vägen ned till sjön.

9augusti Ingelsby Original

1700-tals huset som nu min kusin bor i. Den mysiga grusvägen.Det var så mysigt när det regnat och alla svarta sniglar kom fram.Till höger mitt emot vägsnutten till vänster, som går upp till ladan går vägen ned till sjön och den då lite förädiska bryggan.

9augusti Ingelsby drängstugan L

Passerar nu stora huset och framför i bild den gamla renoverade drängstugan. Verkligen jättekul att någon tagit tag i stället och verkligen gjort det superfint.

På väg hem kom det bitar av ett åskväder med riktigt häftig skurar.

9augusti vägen hem Original

Väl hemma skönt, grillat på tallriken ett gott glas vin och full rulle på salukisarna på baksidan.

Äntligen får man vara hemma.

Vad säger man, tack alla för trevligt sällskap....

 


6 augusti

Skjutbanan

I förrgår blev det en tur till skjutbanan för lerduveskytte på trappbanan. Första gången någonsin jag provar på en halvautomat. Riktigt roligt var det, mycket lättare än att skjuta än med en vanlig hagelbock.

Carina, Boris, Jonathan och lilla wakteln Hampus hängde på och så var Bella och Valle med och tränade på att inte göra nåt särskilt fast det smäller runt om.

Kunde gå hem utan blåmärken och träningsverk...de är ju inte dom enklaste att träffa dom där lerduvorna...men nu blir man sugen på att prova igen..och då, då , då tar vi dom allihop...

Regn

I går var det hällande regn, perfekt väder för en längre promenad, alla stora hundar fick sig en riktig långrunda. Stefan gick med Valle, Skrållan och Corran och jag tog med mig salukisarna och Bella.

Går på grusvägen bakom folkracebanan, där kan man springa snabbt när man är saluki. Bella och Lady har jättekul och springer ikapp med varandra här uppe. Hade med mig en boll på snöre som Bella fick leta efter. Provade ett dolt linjetag på bollen, inte nåt långt, men hon tog det klockrent och hittade ( som tur var) snabbt bollen. Kul när det funkar.

Åka bil

Tog en tur med bilen med TinTin,i väntan på en ny familj så kan han ju i alla fall få bli lite bilvan. Man kan ju undra över vad det är som gör att de flesta valpar inte älskar bilen från först början. Det är ett slutet utrymme, men vad är det egentligen som händer i en bil? Det är lätt att tänka att det är ljuden..men tittar dom ut så rör sig ju allting väldigt fort och dom vet ju att det inte är dom som springer. Tänker på känslan när man sitter i en bil eller i ett tåg och man tror att man åker fast det är det andra tåget som rör sig..visst kan såna rörelser ibland kännas obehagliga...

Tänkte också på det som vi inte känner nämligen lukter..när en valp ska undersöka någonting nytt så gör de flesta valpar det med näsan..ganska långsamt och försiktigt men när man sitter i en bil så väller det bara olika dofter mot valpen utan att man har chansen at backa undan, undersöka långsamt, reflektera om man skulle vilja göra det....är det de som är så skrämmande..blir det sedan som en vana, detta att stänga ute detta doftflöde när vi säger att " nu har valpen vant sig" vid att åka bil.

Hör en del som är övertygade om att det är ljuden. Hörde en berättelse om en hund som bara kunde åka i en speciell bil och att det inte funkade alls när ägaren sen bytte bil......

Hur som helst gick det rätt bra för TinTin efter en stund, och när vi kom hem sov det lilla livet....

Soffa!?

I dag har vi varit på andra äventyr och köpt hem en ny soffa. Lucky har ätit så många hål i den gamla att man får stötta upp soffan med filtar och sig själv med kuddar för att kunna sitta i den...

Ska bli spännande att se den hopmonterad så småningom men först måste vi ordna med ett hundstopp in till vardagsrummet, dumt om hon käkar i sig nästa soffa också......

«augusti 2008»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari