VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

1 augusti 2008

Tog ett tag och gick igenom briardpälsen häromdan. Valle fäller antagligen också men inte ett hår från honom syns på golvet. Allt hår i en briardpäls sitter kvar i pälsen som döda hår och måste kammas ur..

Efter kammen en tur till sjön för lite badlek. Han fullkomligt älskar att bada och hoppar gärna från bryggan om tillfälle ges. Den här bryggan är lite tokig, den ligger inte riktigt intill land utan är förankrad med en kätting till ett träd så man får satsa lite för att hoppa ombord...men det hindrar inte Valle. Ett hopp missade han totalt landningsbanan men men, trots att han ramlade av bryggan och föll baklänges ner under vattnet så, upp igen, här ska det badas.

juli 2008 Valle simmar Original

Med på turen var också Bella som flyger i vattnet och simmar runt runt på stället tills det kommer en boll så man kan simma rakt fram i en linje...tänka att vatten kan vara såååå roligt!!

Onsdag kväll och en tur till Roslagens brukshundklubb. Cornelia kan ligg nu, utan tecken och lite hur som helst, i alla fall på Roslagens brukshundklubb.....vi tränar inför intagningsprovet till tävlingslydnadskursen...egentligen tränar vi för en tävlingsstart förståss,vill  starta henne i apellspåret, kanska redan i höst....

Med på resan är Carina Elsa och lilla Hampus..när jag tänker efter så åkte vi i deras bil...!!

Det är ju lite varmt, man ska inte klaga , men det suger lite i spårnerven..har varit lite varmt för spårträning tycker jag, hundarna kanske inte håller med men deras matte är lite värmekänslig..

Har blivit lite badlek i veckan. Kul att se dom, hur olika dom hanterar vatten. Bella blir såå ivrig, Skrållan tar det lugnare och funkar också att drigera lite på vatten, däremot bryr hon sig inte alltid om att komma upp med grejerna utan simmar hellre ut igen och kollar om det finns nåt mer att hämta. Cornelia lämnar snyggt varje gång....ja, hon kan nästan allt bara så där av sig självt.

Annars kan man ju ta en dusch i trädgården..juli 2008 dusch Original

Det har varit mycket bus i trädgården, tidiga mornar och sena kvällar när det är lite svalare. Skrållan och Bella har liksom funnit varandra i leken.juli 2008 bus i trädgården Original

I dag blev det lite träning med fågel. Carina kom över med sina tre guldklimpar och jag tog med mig Bella...det var faktiskt jätteroligt. Bella funkade klockrent. Vi har inte apporterat annat är i något enstaka sök och på vatten förståss men ingenting med fågel på hur länge som helst...men det bara funkade. Snabba upptag och snygga inlevereringar och inte mycket tokspringande i söket heller......är det henne jag ska anmäla till prov??.......

 


20 juli

Hallå där ute!!

Ambitionen var att skriva varje dag...och berätta om valparnas framsteg uptäckter och ja, allt som händer när man går från 0-100 på några få veckor, men men...valparna konsumerade all tid, man vill ju vara med dom så mycket som möjligt, så framsidan fungerade som valpbok under en tid.

Dom är bara helt underbara hela gänget och jag känner mig väldigt nöjd med Bellas små bäbisar.

Vi har ju fyra stycken hemma fortfarande så det får bli skärpning på bloggandet, nu börjar dom bli riktigt roliga, riktiga små hundar.....som närstan är som Lotta på Bråkmakargatan, gillar när hon säger _ " Det är nåt konstigt med mig, jag kan allting ja!" Såna är dom småttisarna, men ibland då är man bara så liten, så liten....

Dom har ju många föräldrar nu och lär sig hur man uppför sig av alla hundarna här hemma.

Det känns bra och tryggt med de hem syskonen fått, det har varit så roligt att få ha era små liv här hos oss ochdet ska bli roligt att få följa dom framöver.

SPIK

I fredags bar det iväg till Ultuna med  Greta,trodde hon hade svalt en spik, var faktiskt helt övertygad, hon var orolig också och rusade runt, men nej , ingen spik, vilken tur, kändes ju lite onödigt då att ha suttit en hel dag på djursjukhuset, men, men hon fick ju öva att åka bil och det var ju lite bra. Hon var helt lugn i bilen både dit och hem....otroligt.....

VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN KONTRA ORMBETT

Lucky blev ormbiten i en baktass, lagom till veckan innan midsommar. Gick med henne och Lady i koppel och de passerde rakt över en orm. När jag såg den låg den lungt utsträckt på stigen och ingen av hundarna hade reagerat så jag trodde inte någonting hade hänt. Jag klev också förbi ormen och vi gick vidare, så dagen efter på eftermiddagen haltade Lucky på en baktass. De springer ju för jämnan och en tå är lätt att stuka så jag antog att det var någon form av stukning, hon fick vila till dagen efter och då på morgonen var baktassen svullen och tjejen hade feber!!

Ringde Ultuna efter en del frågor hit och dit säger tjejen på Ultuna, " -Det kan inte vara ett ormbett då? Då kom jag ihåg, ormen!!!!

Det är klart att det är ett ormbett...in med hunden till Ultuna och där blev hon kvar hela midsommarhelgen. Skönt att det finns någon som tar emot..kalaset gick på 8000 kronor med återbesök och alla prover, är man glad att man har försäkring.

UTSTÄLLNING

Förra veckan Svenska vinthundklubben östra och i går SKK internationella i Köping. Lady blev 2:a i sin klass förra helgen och fick CK ( Exellent) precis som utställningen innan och sedan i går fick hon plötsligt en 2:a, det var helt mitt fel. Hade supergott godis, grillad kyckling, så Lady blev sååå glad och slängde med frambenen i rörelserna mot domaren.....dessutom var jag för sen in i ringen och hann inte ställa henne riktigt från början....köping Lady unghundsklass Original

Får nog sätt upp det där håret nästa vända, vore kanske synd att klippa det kort..

.... men i uppfödargruppen tyckte domaren att alla var såå fina och ja, det var dom ju, lika sombär......

Tack Lollo för bilderna!!Köping Bis uppfödargrupp L

Lucky blir granskad av domaren, 1:a 1:a och HP blev resultatet.

köping Lucky blir granskad Original

 

«juli 2008»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari