VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

24 februari 2008

Ännu en helg till ända.

I fredags slutade jag tidigt och gick en riktigt lång härlig runda med de fyras gäng. Så fick Bella och Skrållan hänga med ut.

Gjorde några linjetagsövningar ungefär som några dagar tidigare, men denna gång utökade jag alla avstånden. Det funkade jättebra. Det var en riktining där bägge tjejerna hade svårt att hitta sin dummie? Vinden låg rätt? Konstigt.....

Sen tog vi en runda för att leta efter gamla kvarglömda trofeér. En är återfunnen och jag är ganska övertygad om att det inte finns någon nere i hagen, Måste skriva nummer på dummiesarna så man vet vem som i så fall saknas...

I går var jag och Luckan på lydnadstävling! Har kommit på att det är ett ganska bra sätt att miljöträna på. Några trevliga människor att hälsa på och massor med hundar som inte alls tänkte äta upp henne. trevligt också att möta på en och annan gammal bekant.

Många reagerar över att hon är så smal. Tänkte på det efteråt, folk tror kanske att hon inte får någon mat men hon äter ju faktiskt närmare 10 dl juniorfoder varje dag....luckyvasby M

Så idag blev det träning med stora tjejerna igen. Denna gång grepp träning och sök med Bella och sök med Skrållan. Måste verkligen börja skriva träningsdagbok. Det funkar bra med träningen men ibland är det svårt komma ihåg vem som har problem med vad.


21 februari

Torsdagsträning!

I dag med ett trevligt tillskott iform av Nelson och Kerstin. Jättekul!

Vi la ut ett jättestort sök och Nelson tog verkligen för sig.Kul att se hur han har utvecklas.

Bella har ju bara sån kondis. Hon och Elsa fick gå växelvis och ja, Bella är jättesugen på att se om det går att sno av någon annan ,så slipper man leta så förtvivlat, men i dag höll hon sig faktiskt lite på sin kant . Full rulle ut!!

Elsa och hon gick verkligen djupt i det stora söket, riktigt roligt att se dom. Men nu är det en dummie till borta! En i djupt gräs, en sedan tidigare på berget någonstans och en sedan i går en bland odonriset i skogen.

På tal om det så i går stötte Lady på någonting verkligen tidigt fött i skogen, en liten ynklig harunge, liten och förskrämd...redan, det är februari!! Det är bara att hoppas att snön håller sig borta och att vädret fortsätter vara på plus.

ElsaCarina MNelson M


18 februari och måndag

Åhhh, jag blev såå glad.

Gick ut med Bella och Skrållan i hagen för att  köra lite linjetag. Tänkte att Bella, hon har nog inte gått så  många linjetag..det var på Ewas kurs men . nej, vi har nog mest tränat på sök.

Det var jättehärligt ute. Sommarnatt var vad som gick genom huvudet när det började skymma.Fantastiskt, det är februari!

Och så gick det sååå bra. La fyra dummiesar vid damkanten och gick sedan kanske 50 meter framåt. här fick de tre möjliga ställen till att hämta ifrån. Dom har ju en förmåga att tjuva så för att träna bort det tänkte jag att riktningen inte skulle vara självklar.

Bella fick börja och det var bara sååå klockrent. Jättekul.Utan omsvep följde hon med i alla riktningar och var inne med varje dummie innan man knappt hinner fatta att hon är framme. Skrållan fick göra samma övning och hade problem med en av riktningarna. Hon har förmågan att vika av lite för tidigt men det är möjligt att just den för henne blev ett dolt linjetag.

Vi tränade lite inkallning med bollarna och sen avslutade jag med ett riktigt långt linjetag. Tjejerna fick följa med ca 65 meter ut. Här la vi två, så två lite närmare och sedan två ytterligare lite närmare.Bella fick börja och tog sina två främsta( en från varje hög..va knasigt när jag tänker på det nu efteråt) men det blev ju bra. Så fick Skrållan hämta in sina tre och full rulle ut till den som låg längst bort. Yes! Så fick Bella ta sin längst bort, utan att tveka bara förvann hon ut och var tillbaka på sekunden..sååå himla kul!!

Hon som jag skulle köra bruks med...hmmm...ja, nej, nu måste vi bara! Hon är så härlig att jobba med, hon bara älskar det! 


17 februari

Vilket fantastiskt väder! En helt fantastisk helg.

I går fick Skrållan och Bella gå ett ganska krävande sök.Lady tycker det är superkul! Skrållan och Bella får ju gå en i taget och Lady springer då i full fart fram och tillbaka efter först Bella och sen Skrållan och så Bella....på det viset springer Lady dubbelt så mycket som de andra två..hon bryr sig ju inte om att hitta något det är springandet som är det roliga!

Så i dag, äntligen träning igen. Cornelia var riktigt duktig i dag. Det har gått fort för henne att lära. Hon är lite väl ivrig så redan nu får vi lägga in lite baklängesövningar.

Riktigt skojigt i dag att Cindy och Jessica kunde vara med också. Hoppas det inte blev för rörigt för er. Cindy var superduktig, riktigt roligt att se.

Fantastikt väder, som en vårdag när vi kunde hålla oss i lä för vinden.

mariaisac1 M

Maria tar instruktioner av Carina för den kombinerade apporterings, lydnads, minnesövningen.

Vi börjar på punkt A.Först en  markering som hunden får hämta. Sedan en markering som hunden inte får hämta. Nu ska hunden gå fot till punkt B. Härifrån får den hämta markeringen.

Nu ska hunden gå fot till punkten A, här får den en ny markering som den inte får hämta.

Hunden lämnas sittande. Föraren går till punkt B och kallar in. Nu får hunden hämta markeringen. Hoppas det blev rätt nu.Cindy och Jessica L

Cindy och Jessica förbereder sig för en markering

Cindy apporterar L

Cindy på väg in med en apport.

Elsa MElsa under fikat.

Så på eftermiddagen spår. Målet är att få till ett nytt championat på Valle. I dag gick spårarbetet mycket bättre än sist. Det är länge sedan han tränade spår så nu gäller det att få fokus på¨spåruppgiften. Känns inte alls so att det är så långt borta.

Nästen ut var Lady. Sakta koncentrerat går hon, äter några rådjurspluttar går vidare, väljer rätt väg och ja..kommer till slutet. Fär fortsätta med många korta till henne fast med olika svårigheter så att  hon får upp ett riktigt intresse som kan hålla i 600 meter!

 


13 februari

I dag har det varit sent jobb så någon träning har det inte blivit.

I går var jag ledig så det blev ett stort sök åt Skrållan och Bella och så har vi tränat på inkallningssignalen, som belöning en boll på snöre. Hade två bollar med snöre med mig ut och när Bella var på väg ut efter sin kastade jag en åt Skrållan som tyckte det var jätteskojsigt....kom att tänka på att jag sällan leker med henne!

Vi busar mest med dummiesar som får flyga lite extra eller när hon blir så där barnsligt glad när hon hittar en klöv och måste rulla runt och böka ikring. Men leka med bollen?

Annars när vi leker är alltid Bella, Valle Corran eller möjligen Lady där långt före Skrållan och vill någon ha nåt som Skrållan har , ja då spottar hon ut det på en gång och lämnar ifrån sig så ja, man skulle nog ta och leka lite med bollen med bara Skrållan.

Hade tinat upp två änder så Skrållan och jag var ute och tränade lite "Ut tecken" ja..på linje...ja..bara ut..( jag lovar) det gick faktiskt klockrent och jag förstår skillnaden.

Cornelia fick också prova på and och valde rätt själv efter en stund och kom in med fågel och fick självklart massor med beröm.Kul!

Har ju varit ledig två dagar så två stycken viltspår har också hunnits med. Valle och Lady har fått prova på blodspår. Helt två olika spårhundar men bägge kom de till slutet. Valle fick ett ganska långt spår medan Lady fick ett kort på nog inte mer än 100 meter men ändå med ett par svårigheter. Vi ska skynda långsamt så kommer det att funka, det är jag rätt säker på. Både Lady och Valle tar upp spåret spontant och det i sig är halva jobbet.

Har tränat lite lydnad med Bella också. Gäller ju att träna på det som inte går perfekt också.... det är aldrig lika kul men ju duktigare hunden blir ju roligare måste det ju bli då eller...


9 februari 2008

Hoppsan! Nu är vintern mer lik en vår än en  vinter. Kan man lita på det eller kommer vintern senare??

I dag blev det så äntligen lite träning med dummmie. Måste  försöka träna på i veckorna också. Cornelia var riktigt duktig. Det blev markering, stadga, linjetag och närsökssignal.

Väldigt svårt att träna markering på egen hand. Hon hinner tappa koncentrationen lilla livet innan det blir hennes tur. En enkel går bra men en dubbel..alldeles för svårt, tom. lite dumt faktiskt, av mig alltså....

Tanken var att vi skulle träna lite stoppsignal. Hade tänkt mig att hon skulle springa omkring och att jag då skulle blåsa stopp och belöna det på avstånd, väldigt komplicerad övning, helt omöjlig faktiskt med en hund som rör sig max 1 meter ifrån mig. Får öva stopp på annat sätt.

Linjetagen börjar funka bättre nu och hon väntar verkligen på tecken att få gå men det är svårt att gå igen och igen mot samma punkt eller samma sträcka så det gäller att motivera upp i alla fall vartannat skick.

Såå Skrållans tur. Vi  tränade en gigantisk klocka..det hon blir osäker på då är ut- tecknet. Det måste vi fila vidare på . Annars var hon kanonduktig i dag. Stoppsignalen börjar funka, men så är det ju det där att dom lär sig övningarna....

Har funderat lite och eftersom jag har bestämt mig för att träna jakten i första hand med Cornelia och Skrållan just nu, så har jag ju på sätt och vis " bara" två hundar att träna...konstigt va!!

 


3 februari 2008

Oj vilket otroligt väder.

I går blött och geggemoja på vägen. I dag 1 dm snö och en härlig väg att springa snabbt på utan att bli helt grisig. Lite problem med snöbollar i pälsen blev det för Valle men, men....det blir som att träna med vristvikter.

Kul hade vi!!!!!!!!!

Salukirace MFull fart M

Så i kväll ringde Mona med en tragisk nyhet. Candys halvsyster Wira gick bort i måndags också hon i canser.

Ronja Wira Candy Original

Ronja med dottern Wira och Wiras halvsyster Candy, alla fattas de oss!! Vad tiden går...


2 Februari 2008

I går var jag ute en sväng med Cornelia och tränade lite apportering. Hon är verkligen jätteduktig med tanke på vad lite träning hon fått. det känns verkligen jätteroligt!

Så nu har jag bestämt att de dagar det är jaktträning för Cornelia så ska jag ta med mig bara henne, kanske då att det blir åtminstonde lite ordning på hennes träning.

I dag var det träningslördag igen. Riktigt skönt var det och hundarna var superduktiga. Riktigt inspirerande! Vem bryr sig då om att det är blött, blött på marken, snålblåst och tidvis duggregn.

Skönt utan snö. Det blev både linjetag och markeringsövningar och Cornelia gjorde ett jättejobb.

Lite otäckt är det men härligt också att jag känner igen så mycket av hennes mamma i henne. För Candy var det också självklart att det bästa i värden var att få apportera och att lämna av det man hittat var också det lika självklart precis som det är för Cornelia.

carinadirigerar M corrancarina M

 Carina och Zickan i en dirigering och så Cornelia som visar Carina sin fina dummie.

mariacarinajakt M  Isac sitter för en markering

Trevligt hade vi och fikapaus hann vi med, fast mackorna var kvarglömda hemma i kylskåpet. men men...

Skönt att slippa snö tänker man , då kan man träna på som vanligt, och så i morgon är det spårträning inplanerad och så....

Hem och en ordentlig promenad med gänget som varit kvar hemma och ja vi hann inte mycket mer än in så..................VAD HÄNDE?????

snöstorm M