VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

30 Januari 2008

Oj, oj oj. I måndags var husse med Bella till Ultuna och tog ett nytt blodprov. Hon drabbades av förstoppning för en tid sedan så veterinären ville nu se att värdena hade återgått till det normala.

Dagen efter kom svaret och alla provsvar var OK och allt är frid och fröjd.

Så i dag onsdag morgon, Bella vill inte ha någon frukost. Åh! Inte nu igen. Förra vändan kostade 5000 kronor fast ingen egentligen gjorde någonting annat är undersökte hunden och så blev hon bra så, vi avvaktar.

I går var det skogspromenad med husse så möjligheten finns ju att det lilla livet stoppat i sig något inte helt lämpligt. På lunchen i dag var det i alla fall OK att ära korv !

Kvällspromenad och Bella fick gå i koppel. Borde haft Lady i koppel också. Brukar koppla henne när vi går igenom en granplantering för där finns det taggtråd på var sida av planteringen, men hon kom inte när jag ropade och sprang i förväg ner mot planteringen.

Så kom hon och hon, Lucky och Bella fick gå i koppel genom planteringen. Senare på väg hem stannar hon flera gånger och slickar sig på ena frambenet.

Med pannlampans hjälp ser jag att det är blod på frambenet som om det har droppat dit ovanifrån . Hon haltar inte men verkar lite förstämd. Väl hemma blev det en ordentlig genomgång och usch ja, troligen har hon varit i taggtråden i mörkret innan jag fick koppla henne.

Hål rakt in på ovansidan av ena tassen, ett större hål under bröstkorgen, fast jag tror inte att det behöver sys och så rivsår, flera på bröstkorgen och på bogen.......ordentlig rengöring och spolning med sårtvätt och så rengöring lite extra med jodopax, det kommer säkert att bli rött och svullet..

Känns inte ett dugg kul men man får kanske ändå vara glad över att det inte vart värre.

Så middag. Alla är sugna, Bella äter som vanligt och har varit bra i magen, hoppas nu att det inte blir några fler återfall i matvägran.

Vi har fått lite snö idag, man blir ju inte klok på den här vintern. Förhoppningsvis så fryser det inte nu utan håller sig mot plus, så vill i alla fall jag ha det.

I går höll jag på att bli med beagel, en liten trött våt kille stod mitt på vägen i mörkret när jag åket hem, det var bara att stanna och lyfta in honom i bilen, lätt att få sin jakthund stulen...

Jag åkte till Grannngården i närheten och väntade, hunden hade GPS så efter en kort stund kunde en trött men glad hund återförenas med sin lättade husse.......

 


PROMENAD PÅ JAKTMARKEN I GOTTRÖRA

I DAG GICK VI EN PROMENAD PÅ MINA JAKTMARKER SOM JAG ÄR MED OCH JAGAR PÅ PERFEKT ATT

 GÅ MED HUNDARNA.

 Lady Valle & Husse Stefan MLADY VALLE & HUSSE STEFAN

VI HADE FIKA OCH BULLAR MED OSS DET KAN BLI LITE TRÅNGT IBLAND NÄR MAN SKA FIKA NÄR

HUNDARNA ÄR MED.

Fikapaus M

MEN DET VAR EN SKÖN DAG ATT PROMENERA PÅ SOLIGT OCH INTE ALLT FÖR BLÅSIGT DET VAR FULLT SPRING I BENEN PÅ HUNDARNA VALLE HAR VÄL LITE SVÅRT ATT HÄNGA MED I SALUKIFART.

VALLE HINNER INTE MED SALUKISARNA MVALLE KOMMER EFTER MMAN BLIR LÄTT OMKÖRD.

 

VAD TOG DOM VÄGEN? M

HELA GÄNGET UTOM FOTOGRAFEN

Matte & Hundarna i Gottröra M


Luckans första utställningsdag

I dag var det dags för Lucky att för första gången i livet visa tassarna i ringen.

Förberedelserna började redan i går med kloklippning. Så  uppkom frågan när det var lämpligt att bada det lilla livet. Med tanke på den geggamoja som baksidan just nu består av, så togs beslutet att bada henne i dag på morgonen.

Badrummet nere är under renovering så det fick bli badkaret. Måste säga att hon var jätteduktig. När hon var duschad och klar hoppade jag själv in i duschen. Lucky fick vara kvar i badrummet och ja, vad gör hon. Synd att man då inte hade en kamera till hands. Hon har ju blivit ganska lång och duktig att stå på två ben. När jag kikar ut bakom duschdraperiet så står hon på baktassarna med framtassarna på handfatskanten och riktigt sträcker på sig som att hon vill nå upp till spegeln, det är också här jag brukar sminka mig.....

I väg till Sollentuna rackethall. Nybadad och fräsch hund. Hon gnällde lite i buren men ja, ja, det är första gången på länge hon åker bil själv. Så tystnade hon efter bara någon minut och...vad har hänt när vi kommer fram? Lucky har bajsat i buren och suttit i det så hon har bajs i rumpan runt svansen, på baktassar och bakhasor.......så mycket för det badet.

Tog en handduk och vatten och försökte skruppa ur allt ur pälsen. Det kom mig faktiskt att tänka på forna dagar när vi hade våra två briardkillar. Känns som att vi alltid hade kort om tid då när vi skulle på utställning och då hände det allt som oftast att de två valparna antingen kräktes på varandra eller att någon av dom, mest Basse fick diarré i bilen.

Det var dom utställningarna som gick som bäst!!

Hade tur i dag och fick en parkering på en " riktig" parkeringsplats. Annars stod det bilar parkerade överallt.

Lucky tyckte det var lite jobbigt med alla hundar, men kul med så mycket folk att hälsa på.

Hon fick gå i ringen i ett mjukt nyinköpt halsband för att inte fresta på och ställa upp sig, ja det gör hon själv. Hon stod helt still när hon blev noga granskad av domaren och ja, jag tycker hon var jätteduktig.

Det blev ett BIR,HP och avslutades med en 3:e placering i gruppen bakom en Afghan och en Whippet.....Jättekul! Man blir fortfarande glad och lite larvig för valprosetter....

luckanutst1 OriginalTjusigt!

Domaren Jens Myrman skrev: 6 månader mkt tilltalande, välprop huvud som ännu har kvar lite " valp" innan slutlig utmejsling. Vacker hals,överlinje, kors och bakställ. Tillr. kropp för åldern. Bra ben och tassar. Rör sig med stil och värdighet".

Hemresan gick bra och sedan blev det en härlig tur med hela gänget till storskogen. Det är sååålyckliga när dom får springa snabbt.

 

 

 


22 januari snö!

Snö!

Det är nästan så man blir förvånad fast att det är januari. det har ju mest varit regn, regn och regn. det är hur vått som helst i skogen.

I dag blev det förmiddagspromenad, hundarna var som vilda och sprang runt runt i snön...badade naturligtvis som alltid men nu var det lite snösörja i vattenpussarna.

Man kan ju undra över dom där salukisarna, när dom väl kommit ut så vill dom bara inte in...väl hemma igen så blir det några snabba varv i trädgården, det går bara inte att låta bli när man är saluki. Det ska smygas ,fintas och springas snabbt.

När väl alla andra kommmit  in så ja, Luckan var bara tvungen, bara lite till..nu jagar hon runt efter en liten blå boll i snön...kan man ha roligare...det såg inte så ut.

Tittar ut över hagen på baksidan och där ser jag 7 stycken rådjur som skuttar runt runt och ser ut att leka dom också.

rådjur Original

Väl inne kunde gänget faktiskt ta en liten tupplur trots allt och då, ja då passade jag på att bära ut granen....


Hemside adress

Hemsidan kommer att få sin gamla adress om ett par dagar tar lite tid att fixa om namnservrar då blir adressen kennelbrilaros.se

Men det kommer ni märka .

Ha det gott så länge Stefan


Måndag 21januari

Ledigt!

Har passat på att ta några dagars ledigt för så att säga " hinna ifatt". Riktigt vad vet jag inte, men tanken var att det skulle städas och fixas lite i huset...ja visst!

Lördagen blev det hundpromenad och träning med Carina och Zickan,och vem mer fick vara med , jo Cornelia.

Hon går jämt och bär på saker och hämtar allt mellan himmel och jord men vi har inte tränat så mycket apportering så nu tänkte jag hon skulle få vara med bara hon och...hjälp vad duktig hon är!! Det var riktigt inspirerande!! Lite ivrig attt komma iväg på linjetagen men efter bara 3-4 repetitioner förstod hon att vänta på sin tur. Full fart ut, snabba upptag , tillbaka nästan direkt, lite måste man få hälsa på kastaren och så in. Hon håller i och ja, det går nog att få till bra avlämningar hyfsat enkelt.

Det kändes ungefär som att ha hennens mamma med sig. Cornelia var dessutom tyst, både uppkopplad och när hon fick sitta vid mig och vänta på sin tur.

Och så såg vi en räv eller en katt eller en räv eller en stor röd katt eller...det var en katt.

Vi hann träna  innan stormen, sen kom den...hjälp vad det blåste! Grannen har en hel del grejer som har fastnat i deras fruktträd......

Söndag, vackert väder. De jagades i skogen ovanför oss så det fick bli en promenad på vägen med tre tappra. Såå blev det lite sökträning med Bella, Skrållan och Lucky i hagen, solen sken och ja, det blev en massa foton tagna. Många med olika bitar av hundarna på.

luckanssvans Original luckyhage Mskrallansten Mskrallanapport M

Vilken härlig januaridag, men städa...........vi hade helt enkelt inte tid......

Så kan man ju fundera. I dag skulle jag egentligen ha jobbat, då skulle dom ha varit ensamma..undrar över hur det funkar egentligen. I dag bestämde jag mig för att vänta med långpromenaden till sena eftermiddagen och ja, då är det hålligång ändå, hela dan....jag städade...och hundarna lekte med varandra,men när vi inte är hemma...vad gör dom egentligen då???


Hemsidan

Nu är nya hemsidan klar "nästan" i alla fall man blir aldrig riktigt klar men det får duga så länge

«januari 2008»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari