VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Nya Irländare till Sverige.

I går började dagen med besiktning av bilen! Den gick igenom galant så nu 'är det OK att köra omkring i ytterligare två år!

Så på kvällen var det dags att välkomna två nya Irländare till sina förhoppningfulla familjer.

Boots en otroligt vacker Greyhound och så Grace en liten raggig tjej som nog inte haft det så lätt i livet.

Boots2

Boots. Ljuset gjorde att det var inte lika lätt att fota, men här är hon i alla fall.

Viftandes på svansen i buren så snart hon såg oss och så superglad att få komma ur sin transportbur. Lite stressad men kopplade rätt snart av.

Boots med nya matte2

Någon nyfiken från NNL ringde och jo då, det gick jättebra allting.

Snyggingen Boots, hur trevlig som helst. Hennes nya föräldrar, husse och matte och plastbrorsan hade åkt långväga för att möta sin nya familjemedlem på Arlanda.

Jättebra gjort tycker jag! Skönt för hundarna att få gå från A-Ö utan att passera en massa andra bokstäver på vägen. Hennes nya matte kände redan att de hade kemin...kul!!

BootsTörstig.

Bootsa

Boots och hennes nya kompis en Italienare! Tror han heter Anton....

031ab

GraceGrace.

Så då lilla Grace! Vilken stjärna som helt vann Stefans hjärta. Hon skulle skjutsas in till stan..

Där ska hon vara hos Petra i några dagar men förhoppningsvis får hon komma till sitt forever home snart....

Grace & Stefan

Nja det var på håret att den transporten blev av....Vi tänkte nästan kidnappa henne.

Grace liten och väldigt nett, snäll och trevlig, älskar att åka bil och verkar ha världens bästa anpassningsförmåga..vilken drömhund.

Grace2

Grace5

063Grace

Skulle ju skjutsa hem Stefan så då passade jag på att gå en liten promenad med henne och NIKKI vårat alldeles eget NNL barn, inga som helst problem. Grace verkade glad åt sällskapet och knallade på bredvid Nikki i bästa stil.

Det hann nästan bli mörkt innan det var dags för resa in till Stockholm...


Frasse på MH

I dag blev det upp i ottan eller i alla fall för att vara mig på en söndag. På dagens schema stod MH för Frasse, Hampus och Greta.

Samling Roslagens brukshundklubb klockan 07.30. Det är 1 timmes resa dit härifrån. Greta fick stanna hemma så länge eftersom hon inte hade samling förrän klockan 12.

Väl där i god tid visar det sig att de tyvärr fått ett sjukdomsfall på en figurant, det är ju sånt som kan hända, vi får invänta en ny figurant ( vilka fantastiska människor som dyker upp plötsligt med kort varsel). Frågan ställdes om någon kunde tänka sig att flytta sin hund till ett senare tillfälle och eftersom jag ändå var tvungen att åka hem och hämta Greta så...visst.

Först ut var sen Frasse. I första momentet ska man leka med hunden tillsammans med en figurant. De tittar på lek och hantering...så lilla bytet.

En trasa dras i ett snöre över trissor så att den åker i sicksack och ska locka hunden till att springa ifatt och gripa.

Frasse och haren

Frasse tog sig fram till bytet båda gångerna men tyckte det var lite märkligt och ville inte ha det.

Efter leken och springövningen är det passivitet, gäller att stå still i några minuter och så kollar man in vad hunden gör. Härefter avståndslek. Figuranten går ganska långt bort från hunden ut på en öppenyta och leker för sig själv för att locka dit hunden. Frasse var inte så jätteintresserad men går ändå fram till figuranten där borta...fast leka dragkamp...nej..

Efter avståndsleken " Dumpe" en plötsligt uppdykande overall.

Frasse på MH 27 september 2009

Inga stora reaktioner från Frasse men han blev heller inte särskilt rädd.

Sen följer det långa ljudet...man drar en kedja på något så att  det skramlar en lång stund samtidigt som man går förbi med hunden. Ingen stor reaktion från Frassse här heller.

Så...spökena!! Huga!! Vad skulle du säga om du mötte den här figuren i skogen?

Spöken!!!

Frasse håller sig bredvid matte och morrar dovt......sköter sig riktigt bra....

Frasse och spökena

Så avreaktion..och visst..det var ju människor!!

Frasse avreaktion

Sen ska man leka dragkamp igen och då skjuts det tre skott.

Frasse är inte så sugen på dragkamp men fixar skotten bra. Han kollar varifrån det smäller på retrivrars vis men visar ingen rädsla...skönt. Genomgående var det inga rädslereaktioner från Frasse.

Hampus

Frasses " brorsa" Hampus var med i dag också, liten och kavat.I full rulle genomförde han provet. Här på väg in med lilla bytet.

Väl hemma en långpromenad och en stunds avkoppling på baksidan. Det är ju väldigt varmt fortfarande. En riktigt härlig höst har vi haft.

Törstiga.


Lukas fattas oss!

avdelareguld

Lukas. lilla lilla Lukas. 6 år är ju ingen ålder          

      kors förgätmigej    LUKAS BRILAROS AMENO AVVENTUIEROkors förgätmigej

Lukas var son till Candy och Sigge. Det var Candys förstfödda kull.

Alla våra A-barn.

Lukas bodde först i en annan familj men blev redan som ung, omplacerad till Annika där han bott fram till i dag. Tack Annika för att du tagit så väl hand om denna guldklimp.

Lukas hade fått en stor knöl i apelsinstorlek vid ena armbågen. Den opererades bort men analyser visade att cansern i den var elakartad och aggressiv, men lokal.

Knölen hade nu börjat växa igen och dessutom hade Lukas fått en knöl på kroppen, en på svansen och en stor knöl också på sitt andra framben som " såg ut som en canserknöl". Den var hårlös och blödde och gjorde antagligen ont.

Lukas hade också fått mycket vätska i lungorna och hade svårt att andas.

Det fanns ingen anledning till varför han skulle lida mer utan i dag den 21 september 2009 fick han somna in endast 6 år gammal.

hemsidaloggo ros 3            LUKASLUKAShemsidaloggo ros 3

Lukas

Vila i frid Lukas..du fattas oss.

avdelareguld


Bus Lady

Sommar, sommar, sommar...vilken fantastisk höst..vill inte att den ska ta slut.... I dag fick vi dessutom besök av Carina, Frasse och Elsa för lite jaktträning.

Carina Frasse och Elsa

Riktigt roligt!!  Kändes att det var ett tag sedan vi tränade men också ett tag sedan vi sågs.

Tycker Bella gjorde en heroisk insats som vanligt och Elsa var tokglad att det faktiskt var hon i dag. Så roligt att se Skrållan och Elsa och så skönt på nåt sätt att träna på med en hund bara för att det är roligt..hitta på roliga övningar och inte bry sig om alla egna lösningar hunden kommer med utan bara leka jaktträning...så skönt...

Elsa Elsa

Frasse är i motsats till sin mor inte lika taggad på dummie, där är han mer lik moster Skrållan som verkligen tänder upp när det är vilt på gång.  Nu måste vi bara ses fler gånger.

Nästa drag blir lydnad på Roslagens BK.

I går var det en ny världsmedborgare som skulle döpas  Välkommen Maia!!

Maia

Har ni sett det här då....hur kul kan man ha med en tennisboll  Lady leker gärna på berget där det lutar, så varje gång bollen rymmer måste den jagas ifatt...hur kul som helst.

Lady sept 2009

lady bus

Lady

Lady

LadyLady

Lady

Busloppan!!

Lady

 


Jobb

Man har ju börjat jobba....förra veckan blev rätt intensiv men i helgen hittade man lite tillbaka  till semestermodet...

Tog en svamprunda igen, kände att det var ett tag sedan. Här börjar gulingarna ge upp hoppet lite. Hittade ett ställe med massor med svamp, tyvärr skulle de ha behövts plockats för en vecka sen. Så nu får det bli höstisar, själv tycker jag nästan dom är godare.

Grävas ska det i trädgården, alla vårens lökar ska ner nu...några tappra har vi kvar i trädgården, bl a Tagetisar nya Lupiner och Stockrosorna som kämpar vidare...

Stockros rosa

Nyhet är också att Saga löper...tror det är hennes första löp.....får kolla almanackan men jag kan inte påminna mig att hon löpt förut.

Stefan har lediga dagar så i dag har han och dogsarna plockat ännu mer lingon! Nu är det läge att koka lite sylt också, för hela frysen är full med bär men nån sylt i kylen har vi inte..det som är så supergott med hemgjord lingonsylt..pasar till nästan allt faktiskt!!

Vad tycker ni om den här bilden då...hoppas ingen blir arg nu för att jag lånar den...helt rätt kläder för jakt men fel hundar eller....rätt hundar men fel kläder eller...här är det helt rätt... det är kaninjakt på gång....

 

Kaninjakt


HD röntgen och frisering

I dag kom äntligen beskedet på Saga och Gretas HD och AD röntgen. Bägge två är nu friröntgade på både höfter och armbågar, känns jätteskönt.

Veterinären som röntgade tyckte preliminärt att det såg bra ut, men man vet ju aldrig 100.

Vi har skaffat en ny hund också...här är han...Valle i ny frisyr

Han är 7 år, full i bus och verkar njuta av livet...

Valle i nya frissanSötnosen!

Valle augusti 2009Samma hund

för en vecka sen  Lilla Valle med sin enorma päls. Kändes som den aldrig tog slut. Undrar om det har med hans kastrering att göra att han fått så enormt med underull, tror han trivs bra i med sin nya frisyr,den behöver finputsas förståss, men den nya saxen underlättade.

I dag har vi fått vår nya värmepanna också! Ska bli spännande att se hur allt kommer att funka. I vinter ska det väl i alla fall vara varmt i alla rum i huset!

Det har varit en fantastisk vecka måste man ju säga. I dag och i går har det ju varit sommar men tittar man ut i hagen ser man att hösten närmar sig..gräset gulnar och de små kvigorna från i våras har växt med en väldig fart över sommaren.

Kvigorna

Så skönt för dom att få gå ute,röra sig, äta när man vill, sova när man vill och ligga som man vill, gärna utsträckt på sidan...jag är verkligen ett fan!


5 september Högbo. SKK Int

Man vet ju aldrig..är det värt resan eller.....

I dag tog vi oss till Högbo-Bruk utanför Sandviken. Och ja...det var ju egentligen 4 hundar som skulle ställas ut, men eftersom inte Nikki klarar hundluckan så fick hon hänga med på ett hörn.

Här är vi då tillsammans med Carina och Boris, Frasse och Zickan.

 Utställning Högbo 2009

Först ut inför dagens övningar var Frasse..eller egentligen var det vi..började packandet i bilen redan i går, alla hundar fixade och badade, upp tidigt och så iväg för en två timmars färd till Högbo-Bruk utanför Sandviken.

Då är mackorna gjorda, kaffet på termosen och så ett par bananer och lite kexchoklad..efter resandet ska man hitta parkering, gick smidigt, ut med alla fem hundarna, fixa med burarna, försöka få på dom på vagnen och så ryggsäckarna på. till kontrollen och visa upp alla hundarnas vaccinationer, hitta ringen, ställa upp burarna, in med hundarna i dom...rasta några i taget ´" öva" lite och ....och nu är det Frasses tur...

Frasse bedöms

Frasse i ringen, trevlig dommare var det i dag  Frasse får till en etta och en 2:a placering i unghundklassen. Grattis!

Saga och Stefan

Näst ut var Stefan och Saga, här under en paus. Saga fick en etta men ingen placering. Så nu har hon sin första etta i officiell klass på utställning med en finfin kritik!

Greta har haft problem lite av och till sedan hon slog i ett knä...domaren gillade henne verkligen men tyckte att hon markerade på ett framben, tror säkert att det egentligen kan vara från hennes knä fast att det ser ut som att det är fram, hon springer  ojämnt.

Fick i övrigt en finfin kritik men tyvärr ett andrapris pga hennes orena gång, får nog kolla det där...

Sen var det läge för paus och en snabb fika..Huvudstudie av Saga!

Saga 5 sept 2009

Här står jag och försöker koncentrera mig. Marie Ladys uppfödare hade lovat att eventuellt visa ett av monstren eftersom de går i samma klass.

lady och jag i ringen

Det blev riktigt spännande i dag. Domaren var lite kul, han plockade in de han ville se mer av i mitten av ringen och då fick man inte ta i hunden, han ville nog se hur hunden egentligen ser ut när den ställer sig själv, Lady är rätt byggd och har inga problem med att ställa fötterna korekt av sig självt.

Öppenklassen

Här är vi i öppenklassen och ja, just det plötsligt och efter måååånga varv runt runt stod vi plötsligt som etta...vi som nästan tänkt lägga ner utställningskarriären..Har nog inte riktigt sett vad jag har där hemma... om man tänker efter så har hon ju faktiskt placerat sig riktigt bra för det mesta...men då måste man ju tänka efter...

Nedan en stilstudie av Lucky och Marie! Stort tack för att du ville visa henne!!

marie och Lucky

Lucky placerade sig som 5:a i öppenklassen. Båda flickorna fick CK!!

Så i bästa tik ryckte en ny handler,Karin in och tog Lucky medan jag själv visade Lady.Stort tack även till dig! Efter ytterligare ett gäng varv i ringen stod vi som tvåa.....eftersom tiken framför oss var en championtik så gick certet till oss  och ett reservcacib !!!

Jätteskoj, Dagen fortsatte med....uppfödargrupp, sen fika, vänta, hamburgare, fika, vänta. tog med mig Nikki och hämtade CK rosett och ett pris i form av två får( inte riktiga förståss) från prisbordet.

Nikki och jag

Badavies uppfödargrupp blev till slut tvåa bakom en jättefin springergrupp.

Så äntligen på väg tillbaka till bilen.

På väg hem

Allt ska nu packas tillbaka i bilen och sen får vi äntligen bege oss hemåt, en trevlig dag, men alltid skönt att komma hem... 


4 september

Nu har man hunnit avsluta sin första jobbvecka efter semestern. Stefan har njutit av ytterligare en veckas ledighet och hunnit med att fixa lita av allt det man alltid tror man ska hinna. Fast i år har vi verkligen taggat ner och inte stressat alltför mycket med en massa byggprojekt.

Altanen/ entrén blev i alla fall riktigt snygg och nu håller Stefan och fixar planket också. Badrummet har blivit fixat och nästa vecka kommer nya pannan. Framåt hösten kan det hända att hallen blir tapetserad...vi får se..

Massor av lingon har Stefan och hundarna plockat i veckan. Här hjälper Greta husse med rensningen...

Greta hjälper husse rensa lingon

Greta och husse rensar lingon

Vi har haft kompisar i hagen i sommar också. De är ett av mina absoluta favoritdjur..måste ge mig ut med kameran och fota flera..

En kompis i hagen

Visst är de vackra, finns i alla färger, massor av olika storlekar och raser precis som våra hundar...

Skördetid...har pallat äpplen i pappas grannes trädgård, tror det är Transparant Blanche, blir i alla fall ett härligt mos!

Äpplen

Moset här gör på gammeldags vis i trädvaggan, hur enkelt som helst, nu har vi massor så vi klarar oss hela vintern..Mos making

.....och svamp och 30 liter lingon och blåbär..och vinbär och..sen ska jag nog prova att plocka rönnbär i år....och göra gelè..så gott..

Rönnbär

En favorit i repris!

Bolltistel

I kväll blir det badning inför utställningen i morgon! Högbo med 5! hundar....Hur tänkte jag då?