VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

9 mars

I går bar det av på ännu en resa till Nacka. Tycker fortfarande det är så underligt att Bella bara morrar åt Valle här hemma men att hon var alldeles i extas över att få träffa Bailey. La in en bild på de tu på valpsidan.

I dag har vi haft fint besök måntro. Melker med husse och matte kom ut för att försöka klura ut hur man spårar. Nu är det ju så att vi kan ju inte lära hundar spåra, vi kan bara försöka få dom till att spåra det vi vill att dom ska spåra.

Melker hade redan klurat ut hur man spårar. Det var klockrent. Det var länge sedan jag såg en hund spåra så koncentrerat och nära redan i första blodspårsförsöket!

Det var lilla Salsa i första kullen. Hon är också i sig själv en naturlig spårare.

Sedan gäller det för matte och husse att lära sig hålla i linan, hålla lagom tempo och inte störa för mycket.

Det verkligen superkul att se honom i aktion. Skogen hos oss är ju helt preparerad med rådjurspluttar och uppspark men ingenting störde Melker inte ens en förbipasserande cyklist.Ett kort färskt spår som matte fick lägga som övning fick bli första spår.Det andra var längre med en vinkel rakt över alla uppspark och med en i stort sätt 90gradig vinkel.Det hade legat i ca 2 timmar.Lika klockrent det......nu är det bara att köra på!

Melker, Anna och Micke MMelker med spårslut M

Melker med Anna och Micke såååå ett spååårslut! Melker fattade direkt vad det var han skulle spåra.

Melker mars08 MMelker efter väl ufört värv.

Dagen fortsatte med spårläggning. Först åt Valle och sedan ett till Skrållan som hon ska få ta i morgon. Var ute med Valle och plockade upp hans spår. Det går faktiskt bättre och bättre. I dag höll han sig mycket närmare spårkärnan än tidigare. Jag hade med flit gjort det lite extra krånligt med lite tvära vinklar och en spetsvinkel. Han reder ut det bra men jag får uppfattningen att han blir lite trött efter ett tag och chansar lite istället för att koncentrera sig på uppgiften.

Vi kom till slutet som vi brukar göra. tror jag ska fortsäta lägga riktigt krångliga spår för att få honom att koncentrera sig bättre och framförallt gå ned i spårtempo. Han är fortfarande lite väl ivrig men roligt har vi......kan man träna upp spårkondition? I hjärnan menar jag då.

Förut har jag tänkt att det är en övning att hålla sig koncentrerad länge, ungefär som det är för oss, det är inte så lätt att hålla fokus länge på en uppgift. Kan man träna upp hjärnans förmåga att koncentrera sig länge i ett spår med hjälp av ex lydnadsträning, då är det ju också fokusering som gäller....påverkar stressläget förmågan att koncentrera sig? Bränner hundar som är för ivriga ut sig fortare?


1 kommentarer

Namn: Carina
Hemsida: http://www.flatt-life.se
Tidpunkt: 2008-03-10 22:21
Hej! Här vare spår i långa banor Kul med storfrämmandeOch visst är så himla kul att se när dom är sådär spontana i spårandet,ibland har jag funderat på om det kanske är bättre att börja med blodspåren när dom mognat på sig lite,fast å andra sidan så är det nog bara så att vissa är spårare redan från början,hmm..
Bränner hundar som är för ivriga ut sig fortare? Vet du så tror jag faktiskt det är ibland!!
Vi ses på torsdag!!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008