VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

SOL

Gårdagen var en riktigt skön dag med två långa promenader och så tid till att ta fram krattan på baksidan.

Flera var det som njöt i solskenet.

20110326 017luckan

Finaste lilla Luckan, hon har så fantastikt härliga färger och är en så fantastiskt trevlig tjej

Inte som man tänker sig vinthund kanske, hon älskar att kela och gossa med alla, är snabbt fram och hälsar på okända människor och vill gärna stå med famtassarna på någons axlar och verkligen umgås.

Vi fick besök av en familj intresserade av Tia, de var helt fårvånade att de lugnaste hemma hos oss var flattarna, ska inte det vara en livlig ras..

Så lilla Tian som nu blivit bokad och ska flytta till Umeå! Hoppas det kommer att gå kanoners.

20110326 027tiasol

Hon gillar ju att umgås lilla Tian och har tagit det som sin livsuppgift att hålla Luckans öron rena, tyvärr får hon inte så mycket hjälp tillbaka..

20110326 006

Våren är i alla fall på väg och det finns många livsnjutare som gillar en stunds solande.

Finaste lilla Saga.

20110326 012saga

Annars börjar snön försvinna på allvar, i skogen är det hård hård skare som går att gå ovanpå men promenadvägen är nu isfri, så skönt!

20110323 002lady

Och dikena fylls upp med vatten ! Några som tycker det är helt fantastikt roligt, man kan springa hela längan efter grusvägen

20110323 012


Äntligen!

Äntligen får jag gnälla på hur skitigt allting blir

Även om det var 6 grader kallt i natt så värmer solen på dagarna och våra rastrundor blir blöta och geggamojiga....gruset är framme på parkeringen på jobbet och ja... vår !!

....men visst är det ett annat grus än när man var barn...minns så väl det där träskoljudet, men visst var det rundare grus... våren är i alla fall på väg på allvar!

Lilla Tudde är så rolig att jobba med, på vårt sätt.

 Paddy

Tänkte att jag skulle börja med klickern och igen ta tag i det där problemet att han inte kan gå i koppel utan att dra. Hmmm...han har varit här i 1,5 år snart

Tog halsband och inte sele, tänker så att han inte kopplar ihop selen med nån lydnad eftersom han spårar i den också men å andra sidan så är det ju den han ska gå bra i eftersom han jämnt har den på sig på promenaden också ,så....hur tänkte jag egentligen?

Går ut och vips drar Tudde iväg i snöret, jag stannar, Tudde tittar på mig, klick och godis.Lilla stumpen går i 180, så går vi ett par steg och vips är han iväg igen i snöret,jag stannar han kommer tillbaka, klick godis, stumpen går i 180 och så kommer det " Vov,Vov"...han ser så mallig ut och Tuddar vidare.

Vi gör om övningen igen och då kommer det " Vov,vov,vov" Ahhhh..håller han på och lära sig att skälla på klickljudet....????

Vi går vidare,lilleman dansar runt han är så glad

Nu får jag tänka till, vi går utefter vägen och hmm, inget godis när han nosar, inget godis om det kommer skall...ger klick och godis när han går fint utan att dra...men oj,oj nu två sekunder senare har Tudde hittat var godisarna kommer ifrån.

Han är en fena på att gå,hoppa på två ben, måste hinna klicka när han har alla fyra tassarna i marken, inte skäller,inte nosar och inte går på två ben...puh....

Efter en stund kommer han på vad som ger belöning, lägger på ett ord, FOT...stumpen går ,det blir klick och belöning...han går strax framför mig men tittar hela tiden och ja, han är bara för söt....

Vi byter sida på vägen och går hemåt, han går superbra, promenad utan att dra, men också utan att titta på mig men så skönt om han inte tänker släpa sig runt...men då kom jag på det...det var lika dant förra våren, då kunde han också plötsligt gå i koppel utan att dra..

Fick tips då av Hampus matte, han går också fint på våren kom vi fram till, ingen snö och massor att undersöka för stor cockernäsa i dikeskanterna...då går han jättefint!.

De har avverkat skog uppe hos oss och lite runt om. Var upp med Tudde i skogen och lyssna nu.. i flexikoppel....det ni...jag som aldrig använder flexi..men på Tudde är det inte helt fel..han har ju så mycket att kolla in för jämnan.

Åhhhh här hittade vi det, rådjurspluttarna, alldeles färska...toppen...Tudde tog sig en ordentlig skrubb, stumpen går och han är så nöjd med sig själv....

Så hem och visa upp sig för tjejerna som är som tre magneter på honom. NIkki,Tia och Luckan..blev nästan lite väl mycket uppvaktning.

Han är mallig som få och kan verkligen visa upp sig. Det var en mycket besviken Tudde som sen fick åka med in i duschen...han såg verkigen sårad ut, han som var som värsta tjejmagneten...fy bubblan för shampo!!

«mars 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2010
    2009
    2008