VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Hmmm

Känns som en riktigt tung vecka, kände mig trött och sliten förra veckan och den här veckan är inget bättre, Känner mig bara less och gråtfärdig...vet ju att det inte är så farligt, så är det ju, man har egentligen ingenting att klaga på, det är bara dom där känslorna...man kan ju undra ibland också vad allting kommer ifrån.

Så skönt varje dag man kommer hem till gänget, där mår man bäst, med Skepptunaligan  och min bästa vän Stefan. Koncentrerade mig i dag och kunde ändå känna av lite andra vibrationer på jobbet än tidigare...helt OK...men, men...

Så här har det sett ut allför länge nu......

vägen

En solig dag som denna kan det se vackert ut..men alla de andra dagarna när allt har samma färg, snön lika grå som himlen...dag ut och dag in.....I helgen var det en bra helg..badning och genomkamning av Valle! Han blev så fin ! Städning av altanen på baksidan..det var ju i alla fall 0 gradigt, så snart börjar väl grillsäsongen kan jag tänka...

Så i går långpromenad och sedan långpromenad med det här gänget...

snö

Vi gick en annan runda, rakt bort mot Lilla Ulentuna och så på väg hem då...salukisarna får nys på en hög med hästskit....ähh.. ja ha....som fastspikade i dessa stallets läckerheter och så de andra två då...

Längre fram ser man nåt litet som far som en dåre fram och tillbaka, fram och tillbaka över ängarna. Nåt svart lågt som rör sig snabbt över snön..

Sukisarna har sett den men bryr sig inte, eller så har de sett vad det egentligen är och de andra två kanske har sett men vill inte inse...

Nikki vrålar rakt ut och hoppar upp och ner, och Tian förståss lika dant...herregud va spännande. Den som inte visste att vi var ute kunde inte missa det nu, de vrålar så att hela Skepptuna vet om att vi är på gång....ja, vad göra...vi avvaktar.. 

Den lilla som springer ikring är en Setter men det ser ju inte hundarna på håll, när hunden väl är under fotgående igen  kan vi gå framåt och gå efter ekipagen som visar sig vara 4 stycken, ner mot asfaltsvägen och hemåt.

Tian går ovanligt snyggt i snöret efter all uppståndelse, så pass att jag tror ett tag att jag tappat kopplet. Hästen kommer fram och är bara nån meter ifrån oss, men hon kikar bara på den och går sedan framför mig i kopplets längd snyggt utan att dra.  Vad hände?

Annars brukar hon alltid ta ut det mesta av promenaden på vägen hem, kolla alla dikeskanter snövallar och spår...

Vet inte om det var nån tröst...en bild på grannens hus 1 mars förra året...

20100301 055view.jpg

 


Vinter fortfarande

Va säger man, bra trött på den här eländiga vintern.

Nu har snön legat sedan november...inte mycket till fotografering har det blivit heller trots den långa vintern. Alltid lika rörigt att ha kameran med sig med 4 eller 5 hundar i koppel och iskalla fingrar så fort vantarna åker av.

Grunnar på att ta med mig min lilla kamera, den tar ju faktiskt rätt hyfsade blider den också men men ska ju komma ihåg den också.

Vi har ju mist två mycket goda vänner och fantastiska kamrater denna vinter. Sagas bror Frasse som vi tror lämnade oss då hans hjärta inte orkade mer.

16juni2008huvudetFrasse som liten knodd..

Så Elsa, Skrållans syster Frasses moster som lämnade oss strax före jul. Elsa var verkligen en väldigt speciell tjej Elsa the one and only.

Elsa och Frasse bodde också i samma familj,fy bubblan va tuff den kan vara ,denna berg och dalbana som är livet.

Elsa nybadad?Elsa som liten kicka...

Elsa drabbades av canser i mjälten.

Kameran har ju inte varit med ute så mycket som sagt och här hemma är det numera mycket kärlek. I huset bor 5 okastrerade tikar...betänk vad som händer när alla får för sig att just nu var en bra tid att löpa på och oj vad det ska charmas till höger och vänster.

20110220 003sagavalle

Valle får en ordentlig rengöring av öron och tänder!  av Saga, han ligger alltid och låter och småmorrar, men oj va mysigt.. 

Tia och Luckan är ju bästisar, riktiga bästisar som gärna gör allting tillsammans..

När jag tänker på det så var det ju Luckan som bodde i valphagen med Saga och Frasse när de var små, Bella fick knappt komma dit..Känner hon att Tia är en ungdom ,om än en pestig en mellan varven..

20110220 001

9 juni luckanvalpLuckan i valphagen,mycket jobb.

Kitty mår mycket bättre i sina fötter igen, gladare, positivare, riktigt lekfull och det känns att hon börjar känna sig tryggare både med oss och med de andra hundarna.

20110220 006ladykitty

Lilla sötanosan Tia väntar fotfarande på en alldeles egen familj som ska älska bara henne och ingen annan....under tiden vilar hon mellan busen....lilla sötanosan..

20110220 018


Snö igen

I eftermiddag kom den då igen, snön!

Snöar intensivt och blåser hårt och vägen hem diver igen...vågade inte chansa och vara kvar på jobbet utan åkte hemåt, tur va det. Kändes så skönt att vara hemma, fixade hela vägen hem utan att köra i diket eller köra fast i nån driva, kör in i carporten, kliver ut bilen och slår på arselet...fan också, glömde den där stora isfläcken som jag visste fanns där under snön..

Förmiddagen hade redan ägnats år promenader så arbetsdagen blev extremt kort i dag.

Luckan, Tian och Saga busade och busade och busade och så ville Valle vara med också..jätteroligt att jaga den där Tia  de höll sökert på i 1,5 timme runt, runt runt...härligt att se dom!

Tia

Först en timmes promenad och så 1,5 timmes bus, så in i hundhuset och sova lite eller bara krångla till det...

20101214 064

Huset är ofta upptaget av olika invånare för en stunds enskild vila...fast huvet har ändå en förmåga att ramla ut..

När Nikki kom till oss hade vi huset stående i köket, då låg hon ihoprullad som en liten kringla allra längst in, sötnosan, hon tar verkligen för sig nu för tiden.

20101214 006

Gick fram till Tia i dag med ett statement, Greyhound svansen som mest påminner om en lite krokig pinne, är allt ett svansbrott där någonstans, rakt upp...liten Tia fattade genast vinken, stoppade svansen mellan benen och visade tydligt att hon är en liten, liten tjej...

Skönt när kommunikationen funkar ..

Så en liten uppdatering..alla mår lite bättre..

Kitty är OK i sin fot..nu vet vi..inte bra, men OK..det märks tydligare än tydligast på henne när det är sämre..så..nu utgår vi från verkligeheten och ser tiden an..

Lille far är hemma från sjukan och lät riktigt pigg i dag när jag pratade med honom. FAst i dag var han inte ensam hemma, sambon var hemma, när han är ensam låter allt så eländigt...

Värre är det med Stefans syster som har konstaterad svininfluensa, Något bättre men väldigt sjuk fortfarande....vi kan bara hoppas och tro på att sjukvården kan det här...  

«februari 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009
  2008