VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

10 mars

Hem från jobbet och ut nmed hundarna. Vilket skitväder vi har. Valle och Cornelia tog en tur med husse medan jag begav mig ut med Skrållan för att ta upp spåret jag la till henne igår.

La det vid fyra tiden i går eftermiddag så det har legat i ett aldrig sinande regn i 13 timmar!!

Släppte på i hagen, här är det fjolårsgräs. Skrållan hade det som motorväg!! Kan man bli annat än imponerad av hundnäsan! Över ett lite fuktigare område och så in i en tät lövskog. Här finns ingen undervegetation utan det är bara gamla löv. Skitenkelt, så första vinkeln inga störrre problem andra vinkeln klockrent, nu blir det mossmark...över berget nedför berget spetsvinkel, rakt på spåret.....men sen....tror vi hittar väldigt lockande färska viltspår av något annat slag än rådjur som stör lite......hon fortsätter...här kommer vi in i ett område som är vääääldigt blött.

Skrållan spårar fram till kanten på det värsta blöta men sen blir det jobbigt. Får uppmana henne lite på andra sidan vattnet att leta spår och ja, till slut tar hon upp en vittring och ja, vi kommer upp på ett andra berg, håller på att missa sista vinkeln men tar oss fram till klöven!

Tror hon blev lite väl trött i huvudet efter vattenäventyret, var ju lääänge sedan hon spårade så gamla spår.

Skrållan blir så LYCKLIG! Hon bara måste göra lite rullaruntning!! KUL!! 

Så hem och ut med Bella som fick jobba lite med två änder och en kaja. Snabba korekta upptag och snygga avlämningar......Vi bryter medans det går bra....duktig matte som inte gjorde " bara en gång till".