VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

1 mars

Oj, oj, oj va bra det gick.

Funderade igår, ska jag verkligen åka...Dagen började med en brottnigsmatch i duschen och sedan bar det av i hällande regn till Skogås och vinthundklubbens utställning.

Lady var med som sällskap och Lucky skulle ställas.

Vi skulle in tämligen omgående. Det var bara en valp i babyklassen så sedan blev det de stora valparna direkt. Luckys klass innehöll bara två småtjejer och Lucky fick vinna. KUL!! Det var ett tag sedan vi hade en vinnande hund.

Hon skötte sig utmärkt i ringen och tog också emot godis så hon tyckte nog det var helt OK. Försöker ju ta det lugnt så att hon inte ska uppfatta utställningar som någonting obehagligt.

Men oj då, då blir det ju BIS final..ska jag stanna, eller åka eller stanna....man vet ju aldrig. det kan bli att man blir placerad och skulle man veta det i förväg,så skulle man ju aldrig åka men om man bara ska in i ringen och vända, då är det ju alltid så att man undrar varför man har stannat men, ja tillslut så bestämde jag mig. Vi stannar.

Ångrade så att jag inte tog mig tid och åkte över Arlanda och hämtade upp den nya tygburen som blivit kvar i vår andra bil, den som husse tog till jobbet i morse. De la sig tillrätta på den medhavda fällen och vilade riktigt bra där men någon riktig sömn blev det ju inte. Lady tog också dagen med ro och har inte dreglat någonting idag. Det var något hon gjorde mycket i utställningssammanhang tdigare, jag tror att det var av stressen runt det hela, men i dag gick det bra, hon tog också godis och försökte leka lite med jättesöta Timjan.

Timjan MTimjan.

Efter ett par  timmars väntan och en kort promenad i ösregnet så fick de komma ut i bilen. De rullade ihop sig båda två och Lucky sov tungt helt borta från omvärden. Hon sov i närmare tre timmar! Jag åkte en tur med bilen också, passade på att tanka, hämta pengar i bankomaten mm men ingen reaktion. Lucky sov som en stock på sin kudde.

När det var dags för BIS final fick hon komma in i hallen själv. Det var helt OK och hon skötte sig utmärkt i finalringen. Va glad jag blev när vi blev utplockade till de fem. Var beredd på att hamna på reservplats men nej...vi blev 4 ( av 11) så det tyckte jag var riktigt bra!

Nu ska vi träna på till nästa gång. Har åkt med henne på lite lydnadstävlingar för att pröva på att vara bland folk och hundar under ordnade former så vi fortsätter med det. Det märks också vad flickorna har stöd av varandra, bra att ha med bägge när man ska på utställning.

I går var också en riktigt bra dag. Sök och lååååånga linjetag med Skrållan, Elsa och Cornelia.

Cornelia fattar inte linjetagen på den nivå vi hade idag så det måste vi gå in i och träna på nu..skärpning som vanligt. Sök övningen hon fick gjorde hon däremot riktigt bra.

Elsa och Skrållan fick en riktig utmaning i linjetagen men de fixade det till slut. Elsa är skickligare och går rakare. Skrållan tänker lite för mycket själv och kan avbryta ett linjetag och börja leta fast man tycker att man har visat henne tydligt att det är längre bort, men, men, det är väl bara att nöta på.....