VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Äntligen!

Äntligen får jag gnälla på hur skitigt allting blir

Även om det var 6 grader kallt i natt så värmer solen på dagarna och våra rastrundor blir blöta och geggamojiga....gruset är framme på parkeringen på jobbet och ja... vår !!

....men visst är det ett annat grus än när man var barn...minns så väl det där träskoljudet, men visst var det rundare grus... våren är i alla fall på väg på allvar!

Lilla Tudde är så rolig att jobba med, på vårt sätt.

 Paddy

Tänkte att jag skulle börja med klickern och igen ta tag i det där problemet att han inte kan gå i koppel utan att dra. Hmmm...han har varit här i 1,5 år snart

Tog halsband och inte sele, tänker så att han inte kopplar ihop selen med nån lydnad eftersom han spårar i den också men å andra sidan så är det ju den han ska gå bra i eftersom han jämnt har den på sig på promenaden också ,så....hur tänkte jag egentligen?

Går ut och vips drar Tudde iväg i snöret, jag stannar, Tudde tittar på mig, klick och godis.Lilla stumpen går i 180, så går vi ett par steg och vips är han iväg igen i snöret,jag stannar han kommer tillbaka, klick godis, stumpen går i 180 och så kommer det " Vov,Vov"...han ser så mallig ut och Tuddar vidare.

Vi gör om övningen igen och då kommer det " Vov,vov,vov" Ahhhh..håller han på och lära sig att skälla på klickljudet....????

Vi går vidare,lilleman dansar runt han är så glad

Nu får jag tänka till, vi går utefter vägen och hmm, inget godis när han nosar, inget godis om det kommer skall...ger klick och godis när han går fint utan att dra...men oj,oj nu två sekunder senare har Tudde hittat var godisarna kommer ifrån.

Han är en fena på att gå,hoppa på två ben, måste hinna klicka när han har alla fyra tassarna i marken, inte skäller,inte nosar och inte går på två ben...puh....

Efter en stund kommer han på vad som ger belöning, lägger på ett ord, FOT...stumpen går ,det blir klick och belöning...han går strax framför mig men tittar hela tiden och ja, han är bara för söt....

Vi byter sida på vägen och går hemåt, han går superbra, promenad utan att dra, men också utan att titta på mig men så skönt om han inte tänker släpa sig runt...men då kom jag på det...det var lika dant förra våren, då kunde han också plötsligt gå i koppel utan att dra..

Fick tips då av Hampus matte, han går också fint på våren kom vi fram till, ingen snö och massor att undersöka för stor cockernäsa i dikeskanterna...då går han jättefint!.

De har avverkat skog uppe hos oss och lite runt om. Var upp med Tudde i skogen och lyssna nu.. i flexikoppel....det ni...jag som aldrig använder flexi..men på Tudde är det inte helt fel..han har ju så mycket att kolla in för jämnan.

Åhhhh här hittade vi det, rådjurspluttarna, alldeles färska...toppen...Tudde tog sig en ordentlig skrubb, stumpen går och han är så nöjd med sig själv....

Så hem och visa upp sig för tjejerna som är som tre magneter på honom. NIkki,Tia och Luckan..blev nästan lite väl mycket uppvaktning.

Han är mallig som få och kan verkligen visa upp sig. Det var en mycket besviken Tudde som sen fick åka med in i duschen...han såg verkigen sårad ut, han som var som värsta tjejmagneten...fy bubblan för shampo!!


2 kommentarer

Namn: Maria
Tidpunkt: 2011-03-15 14:34
Vilken Tudde :-) Duschen är ju inte alltför skojig

Namn: Lotta
Tidpunkt: 2011-03-20 13:46
Härligt att få höra om Tudde (Paddy) så här på vårkanten. Klickers och koppel är långt ifrån han förra liv. Vilket underbart liv han har fått!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008