VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

12 november

I går kväll var det lydnadsträning med Cornelia på Roslagens brukshundklubb i hällande regn, tur att man har träningskompisar, då är det mycket lättare att komma iväg, fyra glada flattar och en liten Wachtel fanns på plan.

Passade på att ta några komptimmar idag, skönt.

Ut i skogen och lägga tre spår. Ett till Viktor, ca 150 meter och en svag vinkel och så ett till ungefär lika långt till Greta med två vinklar och så ja, det var ett tag sen Valle spårade så jag la ett längre spår till honom.

Så hem och hämta Skrållan, Bella och Cornelia. Droppade några dummies på väg ut och sedan fick de sitta kvar och vänta medan jag la ut dummies på ytterligare två ställen. Tog dom en och en på linjetag, blev ju tre apporter per hund, helt klart att Bella är den som har störst fallenhet för det här med dirigeringar. hon tänker inte så mycket själv utan lyssnar riktigt bra på mig och går dit hon blir skickad,...  sedan fick de sitta kvar och vänta igen medan jag la ut ett sök till dom.

Full fart ut, de fick gå samtidigt, inte helt lyckat kanske men roligt har dom. Här ser man verkligen skillnad på deras sätt att arbeta. Tänkte på Cornelia också som går ut första skicket och hämtar in precis som dom andra, men sen villl hon inte gärna gå ut igen....undrar om det är för att det har blivit en hög redan.

Har man tre hundar ute i ett sök så blir det fort en hög med dummies, speciellt som Bella dessutom lyckades trycka in både en stor och en liten redan på första skicket.  Fattar inte hur hon fick plats.... Cornelia vill ju gärna vakta sina dummisar och ja, springer man för långt från högen så finns ju risken att någon annan snor...  måste kolla in om mina teorier stämmer, ska lägga ut ett sök när vi är alldeles ensamma så märker jag ju snabbt om hon går ut igen eller om hon gör lika dant som när hon har konkurrens.

Så hem och ut med Viktor. Han spårar jupt och intensivt, bommar vinkeln men stannar upp så han fattar ändå att spåret tagit slut, vänder honom och genast tar han tag i det igen och spårar sig till slutet. Han gillar verkligen klöven och vill bära den ända hem...

Så Gretas tur, hon är lite för snabb men spårar otroligt intensivt. fixar båda sina vinklar och stretar framåt så intensivt så...ja, det är bara till att lita på henne.... vid spårslutet så markerar hon klöven och jag försöker leka med henne med den... det går så där, hon vill hellre spåra vidare....ska lägga både klöv och korv i slutet nästa gång så att det blir ett mer markerat spårslut.

 Så Valles tur. Förra gången tycker jag att han spårade ganska fladdrigt och okoncentrerat, men i dag var det klockrernt, han gicck exakt i mina spår... han går också på lite hårt men jag tror det blir bättre bara vi ökar på spårtiden, är ju svårt att hinna det innan det blir mörkt men till helgen ska vi pröva på ett 5 timmars.

Husse  tog med sig Saga, hon fick gå alldeles själv på  promenad med husse...det är stort att vara ensam i skogen när man är van att nästan alltid ha kompisarna med sig...en riktig långrunda blev det.....

Hundarna har fått en ny säng i sitt rum, en väggfast sådan, perfekt när husse kommer hem och alla vill hälsa...Husse kommer hem

Så en bild på Viktor och hans salukisar, det är den enda av våra flattar som ligger framför öppna spisen, han vill vara med sina salukitjejer hela tiden och han och Lukan leker jättemycket tillsammans både ute och innomhus.Viktor och Salukisarna 

Oj,  Glömde nästan...var till veterinären och ögonlyste..

Cornelia har helt klara ögon..  SKÖNT!!


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«oktober 2008»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Vår
SOL
Äntligen!
Hmmm
Vinter fortfarande
Snö igen
Alla ting äro tre eller
Vinter
15 december
Söndag och regn

Senast kommenterade
Arlandahämtning mm.
Äntligen!
15 december
Måndag
18 september
11 september
Monstret i trädgården!
25 juli Ops..vad hände...
Paddy " Paddan"
Lördag 29 maj!

Arkiv
2011
2010
2009
2008
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari