VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

 SVCH BRILAROS LA BELLA VITA

" Bella"

född 2005-02-03

e. FinUch SUCH SVCH Almanza Napoleon Bonaparte u. SVCH Black Mica`s Every Bit As Good

HD A  AD UA Ögon UA

VILTSPÅR CHAMPION

B prov Nkl  2:a pris

85 poäng nkl workingtest

rosett ck

UTSTÄLLNING CK UKL 2:a placering

Mentalbeskriven

avkommor med:

Almanza Double Chocolate Sundae

Bella boll
Bella
Bella juli 2009
Bella juli 2009 efter doppet i pölen
Bellas vårdopp
Bella i bakgrunden och dottern Greta
Bella och Viktor dec 2008
Bella och sonen Viktor sensommaren 2008
Bella nov 2008
Bella juli 2008
Bella 22 augusti 2008
Bella 2006
bella 06
30mars08bella
Bella sittande med mamma till höger och sina två halvsystrar
Bella sommaren 07
Bella som dagmamma
Bella vattendjuret
Bella2
Bella
Bella som valp
Bella
Bella
Bella & Zindy
Bella & Mamma Candy
Bella & Cornelia
Bella
Bella och Saga

Bella är en tjej med mycket mycket fart i. Det behövs nästan en höghastighetskamera för att kunna se henne när hon drar fram i skogen. Det hindrar henne inte från att rulla ihop sig och ta en vilostund om väntan blir lång under en tävlingsdag.

Hon älskar att  jobba med vad det än det vara månde. Hon fick börja sin träning med vanliga personspår. Hon var omedelbart en spontanspårare och markerar också spårapporterna fast hon egentligen inte är särskilt intresserad av dom, spåret drar trots allt mer.

Så började vi med viltspåren, hon är en riktig skickig spårare och även fast att hennes matte tid som annan trasslar till det och tom korsar sitt eget spår mellan varven så reder hon ut det utan några större problem. Hon går fortare i spåret än sin syster men till slutet kommer vi alltid. Viltspårschampionatet kom  2006.

Lydnad tränar vi en del. Ska bli kul att starta henne framöver. I lydnaden får hon lägga all sin energi på sina bollar som hon fullkomligen älskar. Lättbelönat!!

I arbete har Bella alltid koncentrationen på plats. Vi har börjat träna jakten lite mer seriöst och har fått ett andra pris i nybörjarklass. Hon ger sig alltid helhjärtat in i allting.Med lite mer träning kommer hon att bli en riktigt skicklig apportör. Hon är helt fast i skott, vi tränar vidare med dirigeringararna. 

Workingtest har vi också provat på. Den provformen passar henne utmärkt. Hon blir liksom bättre och bättre ju längre dagen går. 85 poäng och en uppflyttning till ökl på C prov och så startade vi i öppen, men här håller inte dirigeringarna ännu. 

Bellas andra element är vatten. Här tänker jag mig att vi kommer att behöva träna massor av strandnära sök bl a för att lära henne att hålla sig i första hand på land. Hon simmar mer än gärna och kan ta sig för med att simma ut själv bara för att simma runt lite. Bella har också ett sätt att helt ignorera andra hundar vilket gör att jag inte tror hon kommer att få några problem med att gå i par så småningom.

Hon är go och glad och verkligt beskyddande mot sina småsyskon Cornelia, Lady och lilla Luckan och så bara älskar hon sin Valle som man kan terrorisera med 1000 pussar eller ha dragkamp med eller bara gosa med.

Bella har fått en kull valpar med Almanza Double Chocolate Sundae, ska bli så spännande att följa de små.