VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

Frasse på MH

I dag blev det upp i ottan eller i alla fall för att vara mig på en söndag. På dagens schema stod MH för Frasse, Hampus och Greta.

Samling Roslagens brukshundklubb klockan 07.30. Det är 1 timmes resa dit härifrån. Greta fick stanna hemma så länge eftersom hon inte hade samling förrän klockan 12.

Väl där i god tid visar det sig att de tyvärr fått ett sjukdomsfall på en figurant, det är ju sånt som kan hända, vi får invänta en ny figurant ( vilka fantastiska människor som dyker upp plötsligt med kort varsel). Frågan ställdes om någon kunde tänka sig att flytta sin hund till ett senare tillfälle och eftersom jag ändå var tvungen att åka hem och hämta Greta så...visst.

Först ut var sen Frasse. I första momentet ska man leka med hunden tillsammans med en figurant. De tittar på lek och hantering...så lilla bytet.

En trasa dras i ett snöre över trissor så att den åker i sicksack och ska locka hunden till att springa ifatt och gripa.

Frasse och haren

Frasse tog sig fram till bytet båda gångerna men tyckte det var lite märkligt och ville inte ha det.

Efter leken och springövningen är det passivitet, gäller att stå still i några minuter och så kollar man in vad hunden gör. Härefter avståndslek. Figuranten går ganska långt bort från hunden ut på en öppenyta och leker för sig själv för att locka dit hunden. Frasse var inte så jätteintresserad men går ändå fram till figuranten där borta...fast leka dragkamp...nej..

Efter avståndsleken " Dumpe" en plötsligt uppdykande overall.

Frasse på MH 27 september 2009

Inga stora reaktioner från Frasse men han blev heller inte särskilt rädd.

Sen följer det långa ljudet...man drar en kedja på något så att  det skramlar en lång stund samtidigt som man går förbi med hunden. Ingen stor reaktion från Frassse här heller.

Så...spökena!! Huga!! Vad skulle du säga om du mötte den här figuren i skogen?

Spöken!!!

Frasse håller sig bredvid matte och morrar dovt......sköter sig riktigt bra....

Frasse och spökena

Så avreaktion..och visst..det var ju människor!!

Frasse avreaktion

Sen ska man leka dragkamp igen och då skjuts det tre skott.

Frasse är inte så sugen på dragkamp men fixar skotten bra. Han kollar varifrån det smäller på retrivrars vis men visar ingen rädsla...skönt. Genomgående var det inga rädslereaktioner från Frasse.

Hampus

Frasses " brorsa" Hampus var med i dag också, liten och kavat.I full rulle genomförde han provet. Här på väg in med lilla bytet.

Väl hemma en långpromenad och en stunds avkoppling på baksidan. Det är ju väldigt varmt fortfarande. En riktigt härlig höst har vi haft.

Törstiga.