VÄLKOMMEN TILL KENNEL BRILAROS

4 juli 2009

  Måste bara börja med att berätta om min lilla smula Greta som i går var till en sjö för första gången i sitt 1 åriga liv. Hon är ju helt badgalen och badar i alla diken och pölar och i det som en gång i tiden var en liten skogstjärn här uppe i skogen.

Hade med mig henne och Bella. Bella kan knappt gå i koppel när hon ser en sjö, Greta har ju inte dom förväntningarna. Gick ner till den lilla brygga som varit ledig de senaste gångerna vi varit vid sjön, det är ingen sol här bryggan ligger i skuggan av ett träd och består bara av två plankor.

Greta börjar med att gå i vattnet..hon ser att Bella simmar iväg så hon plaskar i väg själv så där ni vet dom gör när dom letar efter nåt med ögonen och inte är vana simmare.

Jag lägger ut en boll åt henne som hon får hitta, in med den och så ut igen till några näckrosblad som hon tror är nåt att hämta,kastar dit en boll så att hon får hitta nåt, hon kommer in med den......kul...

Har bollkastaren med och går ut på tvåplanksbryggan för att skicka ut nåt till Bella som är redo i vattnet simmandes runt runt...Greta följer med mig ut på bryggan och när bollen kastas iväg. vad gör hon...jo hoppar...hela hunden försvann under vattnet, upp igen till ytan lite förvirrad och simmar in under bryggan och tar sig upp på land....klart man undrar hur det ska gå nu..

Hon går med mig ut på bryggan igen och....ja det är inte klokt men hon hoppar i igen, denna gång mer balanserat och hon har huvudet ovanför vattenytan hela tiden och simmar ut efter Bella. Tycker det är lite för långt för henne så jag kastar en boll på närmare håll åt henne som hon ser men inte får tag i på en gång och vad händer...

HELA HUNDEN FÖRSVINNER NER UNDER VATTNET!!!!! Upp igen och så försvinner hon igen...

INSER ATT HON HÅLLER PÅ OCH DYKER EFTER DEN BOLL HON INTE HITTADE UTAN HON MÅSTE TRO ATT DEN SJUNKIT!!

Så får hon syn på den och tar den och simmar in....varje gång Bella simmar ut, hoppar Greta i från bryggan allt säkrare och simmar längre och längre ut nu riktigt snyggt ibland utan att plaska alls.....Jag är så tok imponerad av henne.

Sen står hon där bredvid mig och plötsligt ser jag som i ögonvrån at hon ramlar ner i vattnet från den smala bryggan med sidan före ner i vattnet och försvinner under ytan ett kort ögonblick..men nej då, ingen fara, det var som att hon fattade att hon bara  råkade ramla i..

Plötsligt har alla tre bollarna flutit iväg för långt och närmar sig land fast långt från där vi står.

Går längs stigen och skickar i Bella i ( läs och häpna) rätt vind. På ett vattensök. Hon hämtar in alla tre bollarna!! Vilken tjej...

Så i dag då var det superkul  att få vara med på NNL:s minnesträff på Hundöarna vid Drottningholm. Vi har aldrig varit där förut varken jag, Stefan eller hundarna så det var premiär.

Kändes lite jobbigt att jag inte hör riktigt på vänsterörat, undrar hur högt man pratar men..Nikki och Greta som var med i dag skötte sig utmärkt...tänkte när vi kom hem att i allafall Lady skulle ju också varit med förståss....

Nikki

Det var hur mycket som helst att spana in.Nikki sprang som en galning! ( eller en glad en)

 Först en ö,och sen en bro över till nästa som är öppen innan det kommer en ny grind.

Nikki på träffPolare...

Nikki träff

Nikki tog sig på egan hand i full rulle över till nästa ö, tror inte hundarna ser vattnet som går runt varje ö när de kommer springande utan jag tror de bara ser landskapet rakt fram.

Nikki NNl:s träff 4 juli 2009

Här hittade hon en annan familj att hänga på en stund..

Greta

Greta som skötte sig exemplariskt med alla hundar av alla storlekar som vi mötte på idag.

Träff med NNL på hundöarna 4 juli 2009

Efter att ha sprungit som bara en vinthund kan och dessutom dragit på sig en hälta så blev det en stunds vila i koppel. Greta hon kan relaxa ändå...

Nikki

Påminner hon om Bella??

Bara en runda till..

Nikki vill så gärna ta en runda till.....

Full fart på Nikki

Hon tar sig över igen till nästa ö, denna gång efter att första ha varit i vattnet backat ur det och dragit över bron,

 Träff med NNL Tiras matte har en intressant tub

Här hittade hon roliga kompisar att springa med och så en rolig människa med supersmarrigt godis, skinkost på tub...har hört det förut av de som tränar mycket lydnad...

De springer gärna och jagar varandra och kul har dom men med ett helt gäng så här blir det lätt att nån liten stackare blir " hare".

Nikki och Greta

På väg tillbka till Ö 1. Nu är det nog slutsprunget för i dag.

Greta minglar......

Greta minglar

Sötnosen GretaGreta vilket mönsterbarn!

En NNL kompis

Hundarna från NNL kommer i olika former och raser många charmtroll var det! Detta bla a och så en av valparna som helt nyligen kommit till Sverige lilla Tuva....och så Paris som varit för omplacering länge och  så Flash som bor i jourhem..hon är en salukimix....vilka ögon....påminner så om Lady.

Flash Flash som letar efter en familj att bo i förevigt...